ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πόσοι γιατροί είπαν ναι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα! Όλες οι λεπτομέρειες

Προς αναζήτηση Γενικών Γιατρών, Παθολόγων αλλά και Παιδιάτρων είναι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση «οικογενειακός» γιατρός.

Βέβαια -προς ώρας τουλάχιστον το ενδιαφέρον των γιατρών- όπως τονίζουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr–  είναι περιορισμένο, καθώς σε ένα σύνολο 25.000 μελών του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), ελάχιστοι γιατροί πήγαν και δήλωσαν ότι θα κάνουν σύμβαση.

Τι λένε οι αριθμοί

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr μέχρι το βράδυ της Δευτέρας μόλις 257 γιατροί έκαναν θετική δήλωση στην Αθήνα, ενώ να σημειωθεί ότι αναζητούνται για την πρωτεύουσα 1200 οικογενειακοί γιατροί δηλαδή Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι και Παιδίατροι. Πρόκειται για το 21,4% των προς κάλυψη θέσεων.

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς οι αμοιβές είναι απαξιωτικές όσο και όλες οι συνθήκες, όπως λένε οι Ιατρικοί Σύλλογοι που ζητούν την απόσυρση του σχεδίου των συμβάσεων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επισκέφθηκε τόσο τον ΙΣΑ όσο και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, προκειμένου να δώσει λεπτομέρειες της σύμβασης και να απαντήσει σε ερωτήσεις. Διαβάστε ΕΔΩ τι απάντησε σε σημαντικά ερωτήματα: «Τι είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς του Πειραιά για τις νέες συμβάσεις! Όλες οι εξηγήσεις»

Πάντως οι πληροφορίες του HealthReport.gr και από άλλες περιοχές της χώρας αναφέρουν ότι στις περισσότερες το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο.
Και το ζήτημα είναι ότι η προθεσμία που έχει δώσει ο ΕΟΠΥΥ λήγει στις 31 Ιανουαρίου.
Άγνωστο παραμένει εάν θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Υγείας, αλλά όπως όλα δείχνουν αυτό που δε θα δοθεί είναι επιπλέον χρήματα.

Άλλωστε το συνολικό κονδύλι του ΕΟΠΥΥ για συμβάσεις με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων είναι 90 εκατ. ευρώ για το 2018, από 110 εκατ.ευρώ που ήταν το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις των γιατρών! Όλο το παρασκήνιο

Μπλοκάρει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού! Στον αέρα οι ασφαλισμένοι

Editorial: Πως να μετατρέψεις τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε …ανειδίκευτο εργάτη!

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button