ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πόσοι γιατροί κατέθεσαν αίτηση για σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ και μετά την παράταση! Όλες οι πληροφορίες

Σχεδόν στα ίδια επίπεδα κινήθηκαν οι αριθμοί των αιτήσεων των γιατρών και μετά τη παράταση που έδωσε ο ΕΟΠΥΥ, για να συμμετάσχουν με συμβάσεις στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, οι αιτήσεις έμειναν σχεδόν ίδιες αφού προστέθηκαν ελάχιστες, ενώ κάποιοι άλλοι έσπευσαν να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους έστω και προφορικά μέσω των Ιατρικών Συλλόγων.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι στην Αθήνα κατατέθηκαν περίπου 366 αιτήσεις για 1220 θέσεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι τελικοί αριθμοί μιλούν για 85 αιτήσεις για 210 θέσεις. Διαβάστε ΕΔΩ πόσοι είχαν καταθέσει πριν δοθεί η παράταση: «Πόσοι γιατροί είπαν ναι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα! Όλες οι λεπτομέρειες»

Με βάση τις εκτιμήσεις που έκαναν στο HealthReport.gr στελέχη από Ιατρικούς Συλλόγους ανά τη χώρα, το ποσοστό της συμμετοχής των γιατρών δεν ξεπερνά συνολικά και μετά την παράταση το 30%.

Γεγονός βέβαια που δείχνει πως το εγχείρημα του οικογενειακού γιατρού αναμένεται να δημιουργήσει περαιτέρω πονοκεφάλους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Άλλωστε η τρόικα πιέζει έως τον Μάρτιο να έχουν επιλέξει όλοι οι ασφαλισμένοι τον οικογενειακό τους γιατρό, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει διαθέσιμο το ιατρικό προσωπικό ούτε στις περιβόητες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), καθώς ούτε στην περίπτωση αυτή εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

Αιτία φυσικά ειδικά για την περίπτωση του ΕΟΠΥΥ οι χαμηλές αμοιβές των γιατρών που κινούνται στα 70 λεπτά μικτά ανά ασφαλισμένο το μήνα, αλλά και το δεσμευτικό ωράριο στα ιδιωτικά ιατρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γυρίζουν την πλάτη στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ και οι νέοι γιατροί! Τι δήλωσε το Κίνημα Νέων Γιατρών

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

ΙΣΑ: Νέο «Όχι» στις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ

Στον αέρα ακόμη ο οικογενειακός γιατρός! Λήγει η παράταση για αιτήσεις στις 12 Φεβρουαρίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button