Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Πόσο συχνά αλλάζουν συντρόφους οι γυναίκες;

Φως σε ένα ερώτημα που βασανίζει εκατομμύρια άνδρες σχετικά με το πόσους ερωτικούς συντρόφους έχει μια γυναίκα σε όλη της της ζωή, έρχεται να ρίξει έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Ερευνητές από το University College London, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι την τελευταία εικοσαετία η σεξουαλική ζωή των γυναικών έχει γίνει πιο τολμηρή και πλέον συνάπτουν σχέσεις με διπλάσιο αριθμό αντρών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η γυναίκα έχει πλέον 11 συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής της, συγκριτικά με 5 που είχε τη δεκαετία του ’90.

Παράλληλα, οι γυναίκες φαίνεται πως είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να έχουν μια λεσβιακή εμπειρία σε σχέση με δύο δεκαετίες πριν, ενώ εκείνες που έχουν καλύτερη μόρφωση, τείνουν να είναι πιο περιπετειώδεις και τολμηρές στο σεξ.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις των 1.600 εθελοντών, οι ενήλικες κάνουν σεξ λιγότερο συχνά από ότι πριν από δέκα χρόνια, πιθανώς λόγω της πολυάσχολης καθημερινότητάς τους.

Σχολιάζοντας την τάση της εποχής,που θέλει τους ενήλικες να κάνουν λιγότερο σεξ, η επικεφαλής της έρευνας, δρ Wellings τόνισε :«Η δουλειά έρχεται πλέον στα σπίτια μας, δεν υπάρχει αυστηρός διαχωρισμός. Οι άνθρωποι παίρνουν τα laptop και τα tablet στα κρεβάτια τους. Δουλεύουν πολύ σκληρά και είναι απασχολημένοι».

Τέλος, οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι την ίδια ώρα, οι άνδρες φαίνεται να έχουν 12 συντρόφους κατά μέσο όρο στη ζωή τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button