ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πόσο χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί με τα μνημόνια! Με κινητοποιήσεις απειλεί ο κλάδος

Μάλιστα η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) θεωρεί ότι η υποτιθέμενη αύξηση που έχει δοθεί στα ιατρικά μισθολόγια και διαφημίστηκε δεόντως από την κυβέρνηση, εξαϋλώνεται με τις φορολογικές τους εισφορές.

Όπως σημειώνει η ΕΙΝΑΠ: «Από το 2010 μέχρι σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί λόγω των μνημονίων και της πολιτικής της Ε.Ε. έχουν απωλέσει το 48% – 52% των συνολικών τους εισοδημάτων.

Με το 4ο μνημόνιο έχασαν και πάρα πολλά συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Ταυτόχρονα έχει αυξηθεί κατακόρυφα η φορολογία εισοδήματος με συνέπεια οι πραγματικές απώλειες να ξεπερνούν το 55% των εισοδημάτων του 2010».

Σε ότι αφορά στις αυξήσεις που επικαλείται η κυβέρνηση, οι νοσοκομειακοί γιατρπί αναφέρουν: «Η κυβέρνηση επαίρεται ότι δίνει αύξηση στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ποια όμως είναι η πραγματικότητα; Δίνει ακαθάριστες αποδοχές από 100€ μέχρι 150€ ανά μήνα περίπου σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια –δηλαδή κάτω από 100€ καθαρά- και την ίδια ώρα έχει αυξήσει κατακόρυφα τη φορολογία εισοδήματος.

Στα εκκαθαριστικά των νοσοκομειακών γιατρών ο φόρος εισοδήματος έχει γίνει από τριπλάσιος έως τετραπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Ποιον κοροϊδεύει η κυβέρνηση;»
Δείτε ΕΔΩ ποιες είναι οι αποδοχές των γιατρών σήμερα: «Ιδού οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ μετά το νέο μνημόνιο!»

Ο κλάδος προειδοποιεί ότι ξεκινά κινητοποιήσεις αφού τονίζει: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν έχουν άλλο δρόμο παρά το δρόμο του αγώνα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους για ουσιαστικές αυξήσεις, αναπλήρωση των απωλειών και ανατροπή της πολιτικής που δημιουργεί τη φτώχεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται οι προσλήψεις για τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων με αμοιβή και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button