ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πότε θα αυξηθούν οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών όπως προβλέπει απόφαση του ΣτΕ! Τι είπε ο υπ.Υγείας

Η απόφαση είχε δικαιώσει πλήρως τον κλάδο που είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη και μάλιστα το ΣτΕ επιβάλει να επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2012 πριν δηλαδή αρχίσουν οι άγριες περικοπές των μνημονίων.
Ωστόσο όπως φαίνεται για να δουν οι νοσοκομειακοί γιατροί το χρώμα του …χρήματος, θα περάσει πολύς καιρός ακόμη.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στους εκπροσώπους των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), το κόστος για να επανέλθουν οι μισθοί στο 2012, αγγίζει τα 1,1 δις ευρώ.

Ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά όπως μεταφέρει ο κλάδος: “Το κόστος συμμόρφωσης με τις αποφάσεις του ΣτΕ που αφορούν ειδικά μισθολόγια υπολογίζεται στα 1,1 δις και δεν υπάρχει προς το παρόν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αποφάσεων”.

Και το ζήτημα είναι πως οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία επτά χρόνια έχασαν σχεδόν το μισό τους μισθό. Διαβάστε ΕΔΩ: “Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία”

Ο υπουργός Υγείας μάλιστα απέφυγε να δεσμευτεί για οτιδήποτε καθώς όπως τόνισε στην Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών, η κυβέρνηση “είναι σε φάση που προσπαθεί να σχεδιάσει τη μεταμνημονιακή περίοδο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσα θα εισπράξουν αναδρομικά οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά την απόφαση του ΣτΕ! Όλα τα ποσά ανά βαθμίδα

Έρχονται 1200 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button