ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πότε θα αυξηθούν οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης που τους δικαιώνει! Πόσα χρήματα έχασαν

Τα πάνω κάτω έφεραν και πάλι για την κυβέρνηση δικαστικές αποφάσεις Πρωτοδικείων σε όλη τη χώρα που δικαιώνουν τους γιατρούς οι οποίοι είχαν προσφύγει για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Η νέα απόφαση αφορά στις ρυθμίσεις του νόμου 4472/2017, για τους γιατρούς του ΕΣΥ, η οποία κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές και επιδικάζει διαφορές αποδοχών για τα έτη 2017 και 2018, που κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και τη βαθμίδα από 19.000 έως 24.000 ευρώ, ενώ συνεχίζεται η κατάθεση αγωγών. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την απόφαση: «Απόφαση βόμβα της Δικαιοσύνης δικαιώνει τους γιατρούς του ΕΣΥ για νέα αναδρομικά και αυξήσεις μισθών! Πόσα θα εισπράξουν»

Εκτός από αναδρομικά όμως φαίνεται πως η κυβέρνηση με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα και σε αυξήσεις μισθών των νοσοκομειακών γιατρών. Άλλωστε όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων συνδέονται και με τα όσα είχε αποφασίσει το ΣτΕ το οποίο έκρινε ότι οι μισθοί πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα προς του 2012.

Απόφαση ΣτΕ για τους μισθούς όλων των γιατρών

Μάλιστα εντός των επόμενων μηνών οι νοσοκομειακοί γιατροί αναμένουν να δημοσιευθεί και η απόφαση της τριτανακοπής που είχαν κάνει στο ΣτΕ, στην οποία συμμετείχαν 8500 γιατροί του ΕΣΥ, ώστε η απόφαση για τις αυξήσεις στους μισθούς να αφορούν το σύνολο του ιατρικού προσωπικού και όχι μόνο τους προσφεύγοντες στη δικαιοσύνη.

Στο πόδι οι γιατροί του ΠΕΔΥ

Βέβαια στις αλλεπάλληλες πιέσεις της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προς των υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για αυξήσεις στους μισθούς, εκείνος επικαλέστηκε τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.

Και δεν είναι λίγα τα χρήματα που έχασαν οι γιατροί από την αρχή των μνημονίων μέχρι το 2017 οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων ειδικών μισθολογίων.

Δείτε παρακάτω τον πίνακα ενδεικτικά πόσα έχασαν οι γιατροί

Όλα αυτά χωρίς να υπολογίσει κανείς και πόσα χρήματα χάθηκαν επιπρόσθετα μετά το 2017 με τις αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια. Οι μειώσεις το 2017 προέκυψαν από το γεγονός ότι το σύνολο των αποδοχών είναι πλέον φορολογητέο.

Με βάση τους υπολογισμούς, οι Διευθυντές έχουν καθαρή μείωση από το 2017 80-90 € / μήνα, οι Επιμελητές Α έχουν καθαρή μείωση 50-60 € / μήνα και οι Επιμελητές Β έχουν καθαρή μείωση 30-40 € / μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσοι γιατροί κατέθεσαν αίτηση για σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ και μετά την παράταση! Όλες οι πληροφορίες

Γυρίζουν την πλάτη στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ και οι νέοι γιατροί! Τι δήλωσε το Κίνημα Νέων Γιατρών

Με γραπτό μήνυμα στο κινητό θα ενημερώνονται οι πολίτες για παραβίαση στον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας τους! Όλη η διαδικασία

Επίσημα τέλος τα βιβλιάρια υγείας! Πως θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button