ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πότε θα καταβληθούν τελικά τα αναδρομικά στους γιατρούς! Όλες οι πληροφορίες

Αναδρομικά μέχρι τέλος του χρόνου και αν, για τους γιατρούς του ΕΣΥ αφού φαίνεται πως η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει τις διαδικασίες μέσω του υπουργείου Οικονομικών αλλά και πάλι τα κονδύλια καθυστερούν.

Πρόκειται άλλωστε για μία υπόθεση που πρώτα περνά από το υπουργείο Οικονομικών και έπειτα από το υπουργείο Υγείας.

Αναδρομικά ίσως και το νέο έτος

Πάντως σε συνάντηση που είχαν πριν λίγες ημέρες οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τους δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών να καταβληθούν τα χρήματα ακόμη και στις 27 Δεκεμβρίου οπότε και είναι η τελευταία ημέρα του χρόνου που γίνονται πληρωμές στο δημόσιο.
Ωστόσο δεν μπορούσε να τους διαβεβαιώσει ότι αυτό θα επιτευχθεί, αφού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα χρήματα να δοθούν στους γιατρούς ακόμη και από το νέο έτος (2019).

Όπως και να χει οι γιατροί θα λάβουν τον εορταστικό τους «μποναμά» είτε πριν είτε μετά τις γιορτές αλλά για μία φορά, καθώς δεν αναμένεται να έρθουν και οι αυξήσεις στους μισθούς που είχαν κερδίσει στα δικαστήρια. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Αναδρομικά εξπρές, με κρατήσεις αλλά χωρίς αυξήσεις! Τι να περιμένουν οι γιατροί του ΕΣΥ»

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρότι οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κερδίσει στο ΣτΕ τις αυξήσεις στους μισθούς οι οποίοι θα πρέπει να επανέλθουν σε επίπεδα του 2012, δε δείχνει να προσπαθεί να το πετύχει επικαλούμενη τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς αυξήσεις και το 2019 οι γιατροί του ΕΣΥ! Πόσο υπολογίζονται τα αναδρομικά

Έρχονται τα αναδρομικά για τους γιατρούς του ΕΣΥ! Τι θα γίνει με τις αυξήσεις μισθών

Θα πάρουν αναδρομικά και οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΕΣΥ! Τι δικαιούνται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button