Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Πότε και γιατί οι άνδρες αγνοούν τις ερωτικές επιθυμίες των γυναικών; Έρευνα

Όμως μια νέα έρευνα έρχεται να αντιστρέψει τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε καθώς αποδείχθηκε και με την επιστημονική βούλα ότι το ισχυρό φύλο που έχει μακροχρόνιες σχέσεις, τις περισσότερες φορές υποτιμά, το ενδιαφέρον των συντρόφων τους για το σεξ!

Μάλιστα σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ούτε μια ούτε δυο αλλά τρεις διαφορετικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε 209 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια ηλικίας από 18 έως 68 ετών και βρίσκονταν μαζί επί έξι χρόνια κατά μέσον όρο, ενώ η μέση συχνότητα του σεξ που ανέφεραν ήταν μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Τορόντο και του Οντάριο που δημοσίευσαν τις σχετικές μελέτες τους στην «Επιθεώρηση Προσωπικότητας & Κοινωνικής Ψυχολογίας» (JPSP), κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες επίμονα υποτιμούσαν την ερωτική επιθυμία των γυναικών, ενώ εκείνες είχαν πιο ακριβή εικόνα για το εάν και πότε ενδιαφερόταν ο σύντροφός τους για το σεξ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ημέρες που οι άνδρες ανέφεραν ότι οι γυναίκες τους είχαν το λιγότερο σεξουαλικό ενδιαφέρον, ήταν εκείνες στις οποίες οι γυναίκες ανέφεραν την μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση και τον σύντροφό τους!

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματα αυτά οφείλονται στη τάση των ανδρών να υποτιμούν την ερωτική επιθυμία των συντρόφων τους για να αποφύγουν την σεξουαλική απόρριψη, σε περίπτωση που εκείνες όντως δεν επιθυμούν να κάνουν σεξ την δεδομένη στιγμή.

Μία άλλη εξήγηση είναι ότι έπειτα από τόσα χρόνια κοινής συμβίωσης ίσως να κουράστηκαν να απορρίπτονται από τις συντρόφους τους και έτσι πιστεύουν ότι δεν θέλουν να κάνουν συχνά σεξ. Και μία τρίτη είναι ότι δεν τις ξέρουν όσο νομίζουν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button