Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Πότε οι άνδρες και οι γυναίκες χάνουν… το ενδιαφέρον τους για σεξ;

Ημερομηνία λήξεως φαίνεται ότι έχει το ενδιαφέρον ανδρών και γυναικών για σεξ! Πληθώρα ερευνών που έχουν γίνει κατά καιρούς αποδεικνύουν, πως η μειωμένη ερωτική επιθυμία ταλαιπωρεί σχεδόν ένα στα τρία ζευγάρια, με τουλάχιστον το 33% των γυναικών και το 16% των ανδρών να έχουν χαμηλή ή ανύπαρκτη λίμπιντο – γεγονός που υπονομεύει την ερωτική σχέση.

Πότε συμβαίνει;

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Human Nature επισημαίνει πως οι γυναίκες χάνουν το ενδιαφέρον τους για σεξ όταν αρχίζουν να αισθάνονται ασφαλής μέσα σε μια σχέση.

Όπως έδειξε η ίδια έρευνα μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, λιγότερο από το 50% των 30χρονων γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν ότι θέλουν να κάνουν συχνά σεξ με το σύντροφό τους.

Αντιθέτως, τα στοιχεία δεν έδειξαν να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με τους άνδρες, καθώς η ερωτική τους διάθεση παρέμεινε ανεπηρέαστη άσχετα με τη διάρκεια της σχέσης.

Τελικά τι φταίει;

Υπάρχουν πολλές αιτίες για την χαμηλή ερωτική επιθυμία των ανδρών – από την καρδιοπάθεια και την λήψη αντικαταθλιπτικών έως την κατάχρηση αλκοόλ ή ουσιών και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Οι πιο συχνοί είναι:

Η οικονομική κρίση αλλά και η ανεργία η οποία όπως φαίνεται έχει καταρρακώσει την αυτοεκτίμηση πολλών ανδρών και επομένως το ενδιαφέρον τους για σεξ.

Προβλήματα στη σχέση. Ο θυμός, η δυσφορία και η γενική έλλειψη ικανοποίησης από τη σχέση είναι ολέθρια για την ερωτική επιθυμία των ανδρών με το ταίρι τους.

Ροζ ταινίες

Η υπερβολική ενασχόληση με τις ταινίες πορνό μπορεί να υπονομεύουν την ερωτική ζωή των ανδρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τι «δυναμώνει» το σπέρμα!

Πέντε λόγοι υγείας για να παίρνετε προφυλάξεις στο σεξ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button