Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Πότε το σεξ γίνεται επικίνδυνο; Ποιες στάσεις οδηγούν στο … νοσοκομείο;

 

Επιστήμονες από τρία νοσοκομεία της Βραζιλίας, μετά από ανάλυση των ιατρικών φακέλων των ασθενών που επισκέφτηκαν τα νοσοκομεία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πιο επικίνδυνη στάση είναι αυτή όπου η γυναίκα βρίσκεται από επάνω.

Όπως υποστηρίζουν, η στάση αυτή έχει προκαλέσει πάνω από το 50% των καταγμάτων πέους των τελευταίων ετών.

Όπως εξηγούν αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή η γυναίκα «ελέγχει» το πέος ενώ αυτό δέχεται την πίεση όλου του βάρους της. Πέρα από αυτό όμως η στάση αυτή χαρακτηρίστηκε ακατάλληλη καθώς οι γυναίκες δεν μπορούν να αντιληφθούν πότε υπάρχει περισσότερη επιβάρυνση από το φυσιολογικό.

Δεύτερη στην κλίμακα με τα ατυχήματα που προκαλούν κάταγμα στο πέος βρίσκεται η στάση με την γυναίκα να στηρίζεται στα τέσσερα άκρα της η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 29%.

Αντίθετα το παραδοσιακό ιεραποστολικό είναι αρκετά ασφαλέστερο, καθώς έχει προκαλέσει μόλις το 21% των καταγμάτων πέους.

Οι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια του σεξ δεν είναι συχνοί, τονίζουν οι επιστήμονες, αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι και ανώδυνοι.
Κυρίως συμβαίνουν λόγω του μέρους ή της στάσης που επιλέγουμε στο σεξ, όπως επάνω στο γραφείο ή στην τουαλέτα, όπου είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε ατύχημα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button