Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Πότε το σεξ προκαλεί…αλλεργία;

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά κάποιες αλλεργίες μπορεί να προκληθούν και από το… σεξ. Ο Βρετανός ειδικός στην αναπαραγωγική Ιατρική ο δρ Μάικλ Κάρολ λέκτορας Αναπαραγωγικής Επιστήμης στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, υποστηρίζει ότι ένα ποσοστό που αγγίζει το 12% των γυναικών παρουσιάζει αλλεργία στο σπέρμα, γεγονός το οποίο τους προκαλεί ερεθισμό, φαγούρα, πόνο στην ούρηση και έκζεμα. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις η έκθεση στο σπέρμα θα μπορούσε να απειλήσει τη ζωή προκαλώντας αναφυλακτικό σοκ.

Σύμφωνα με τον δρ Μάικλ Κάρολ, τα περισσότερα κρούσματα αλλεργίας στο σπέρμα εκδηλώνονται σε γυναίκες ηλικίας 20-30 ετών, οι οποίες εμφανίζουν τα συμπτώματα αμέσως ή έως μία ώρα μετά το σεξ. Ο δρ Κάρολ και οι συνεργάτες του στο Νοσοκομείο St Mary’s του Μάντσεστερ, διέγνωσαν τέσσερις γυναίκες με την αλλεργία στο σπέρμα, βάσει του ιατρικού ιστορικού και ειδικών αλλεργικών τεστ στα οποία τις υπέβαλαν.

Αλλεργία στα… προφυλακτικά

Εκτός από την αλλεργία στο σπέρμα έχουν καταγραφεί και άλλες αλλεργίες που οφείλονται στα προφυλακτικά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αναφέρονται αλλεργικές αντιδράσεις σε άνδρες και γυναίκες που οφείλονται στη χρήση προφυλακτικών από φυσικό λάστιχο ( latex). Έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις ανδρών που ναι μεν δεν είναι αλλεργικοί στο latex, αλλά εμφανίζουν αντίδραση σε πρόσθετα των προφυλακτικών π.χ. επιβραδυντικές ουσίες.

Αλλεργία και στον…σύντροφο

Τα άτομα που είναι ευάλωτοι στις τροφικές αλλεργίες μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα αλλεργικού σοκ, αν έρθουν σε επαφή με το έτερον του ήμιση που προηγουμένως έχει φάει κάτι το οποίο μπορεί να του προκαλέσει αλλεργία!

Αλλεργία στον οργασμό

Ακούγεται απίθανο αλλά μερικοί άνδρες παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση αμέσως μόλις φτάσουν στην κορύφωση. Ονομάζεται Σύνδρομο Μετα-Οργασμικής Νόσου (Post-Orgasmic Illness Syndrome) και τα συμπτώματά του μοιάζουν με αυτά της γρίπης.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button