Ειδήσεις Υγείας

Πύον στις αμυγδαλές: Πού μπορεί να οφείλεται

Όπως εξηγούν οι ειδικοί ερευντήτες της mayo clinic το πύον στις αμυγδαλές γίνεται αντιληπτό όταν έχουν σχηματιστεί άσπρες λευκές κουκίδες επάνω στην επιφάνειά τους. Οι πάσχοντες μεταξύ άλλων εκδηλώνουν πυρετό, πονόλαιμο και πονοκέφαλο

Ποιες είναι οι αιτίες που «πυροδοτούν» το πύον στις αμυγδαλές;

Αμυγδαλίτιδα

Η αμυγδαλίτιδα είναι μια φλεγμονή των αμυγδαλών με κύρια συμπτώματα:

τον πυρετό

τον πόνο κατά την κατάποση,

τον πονοκέφαλο,

την ακαμψία του αυχένα

Στην περίπτωση που η αμυγδαλίτιδα οφείλεται σε κάποιο βακτήριο, ο θεράπων γιατρός ενδεχομένως μπορεί να προτείνει τη λήψη αντιβίωσης.

Λοίμωξη από στρεπτόκοκκο

Η λοίμωξη από στρεπτόκοκκο είναι μια άκρως επώδυνη κατάσταση κατά τη διάρκεια της οποίας οι πάσχοντες ταλαιπωρούνται από δυνατό πόνο κατά την κατάποση, πρήξιμο στις αμυγδαλές και πρήξιμο στους λεμφαδένες.
Η αντιμετώπιση της λοίμωξης γίνεται με αντιβίωση

Μυκητίαση

Μια άλλη αιτία που μπορεί να προκαλέσει το πύον στις αμυγδαλές είναι η μύκητας κάντιντα (Candida albicans).

Μονοπυρήνωση

Η μονοπυρήνωση προκαλείται από τον ιό Epstein-Barr και εκδηλώνεται με έντονο πονοκέφαλο, πυρετό και κόπωση. Επίσης, οι λεμφαδένες του λαιμού πρήζονται ενώ δεν είναι καθόλου σπάνιο να εμφανιστούν εξανθήματα σε όλο το σώμα.

Tips

Επιβάλλεται να καταναλώνετε πολλά υγρά να κάνετε γαργάρες με αλατόνερο και να αποφεύγετε τα καυτερά φαγητά για να μην ερεθίζεται περαιτέρω ο λαιμός.

Φροντίστε τα επίπεδα υγρασίας στους εσωτερικούς χώρους να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα καθώς ο ξηρός αέρας ερεθίζει το λαιμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πονόλαιμος: Οι ένοχες αιτίες που πιθανώς αγνοείτε!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button