ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική με 6 εγκαυματίες! Μία γυναίκα σοβαρά. Επιχείρηση διάσωσης

Επιχείρηση διάσωσης έστησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας προκειμένου να μεταφέρει με ασφάλεια πέντε εγκαυματίες από περιοχές της Αττικής που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Μία γυναίκα μαζί με την κόρη της που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, χρειάσθηκε να μεταφερθούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στον Ευαγγελισμό.

Ειδικότερα πιο βαριά η γυναίκα μέσης ηλικίας η οποία μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διασωληνώθηκε.
Νωρίτερα είχε μεταβεί εσπευσμένα μαζί με την επίσης εγκαυματία κόρη της σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης χρειάσθηκε να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σε νοσοκομεία μεταφέρθηκαν άλλοι τέσσερις εγκαυματίες στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, ενώ στη συνέχεια χρειάσθηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), προκειμένου να μεταφερθούν σε κεντρικό δρόμο που δεν είχαν σκεπάσει οι φλόγες, ώστε να μπορέσουν να διακομισθούν με ασθενοφόρα στα κοντινότερα νοσοκομεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button