Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Πώς να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τον καυτό ήλιο

Έτσι οι ειδικοί συνιστούν να μην παραλείπετε να προστατεύετε και να περιποιείστε και τα μαλλιά σας ώστε να μην αφυδατωθούν!

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε

Προστατεύστε τα μαλλιά σας

Εκτός από το σώμα φροντίστε για την αντιηλιακή προστασία των μαλλιών σας με ένα κατάλληλο σπρέι ώστε να μην ξεραθούν! . Χρησιμοποιείτε ιδανικά μάσκα μαλλιών με βιταμίνες Α, C και Ε στη σύστασή της, μια φορά την εβδομάδα και διατηρείτε έτσι την υγεία των μαλλιών σας.

Μετά από τις βουτιές, θα πρέπει απαραιτήτως να ξεπλένετε τα μαλλιά σας από το αλατόνερο, αλλιώς σε συνδυασμό με την αφυδάτωση της τρίχας από τον ήλιο, προκαλείται σπάσιμο της τρίχας και αδυνάτισμα των μαλλιών.

Οι άνδρες που έχουν φαλάκρα πρέπει να χρησιμοποιούν αντηλιακό στην περιοχή του κεφαλιού, απαραιτήτως.

Ποτέ βρεγμένα

Μην χτενίζετε ποτέ τα μαλλιά σας βρεγμένα και ειδικά όταν είναι ακόμη επάνω τους το αλατόνερο, καθώς είναι πολύ πιο εύθραυστα και θα τα σπάσετε.

Αποφεύγετε το πιστολάκι

Ο ζεστός αέρας αφυδατώνει τα ήδη ταλαιπωρημένα από τη θάλασσα και την πισίνα μαλλιά σας. Αφήστε τα να στεγνώσουν αργά και φυσικά.

Σωστή επιλογή

Φροντίστε, όσο διαρκεί το καλοκαίτι το σαμπουάν, το κοντίσιονερ αλλά και τα προϊόντα styling, που χρησιμοποιείται να περιέχουν ενυδατικά στοιχεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button