ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Π.Κουρουμπλής: «Έχουμε φάρμακα! Πληρώνονται φαρμακοποιοί, ασθενείς, φαρμακευτικές εταιρείες»

Μετά το σάλο που έχει προκληθεί για την πιθανότητα να παρουσιασθούν ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά ο Π.Κουρουμπλής διαβεβαιώνει πως υπάρχει απόλυτη κάλυψη της αγοράς ενώ επισημαίνει ότι καταβάλλονται οι οφειλές σε φαρμακοποιούς, ασθενείς και φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής όπως επισημαίνει βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του χώρου του φαρμάκου ενώ επικοινώνησε και με τους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας να συνεχιστεί και να διασφαλιστεί η συνήθης ροή φαρμάκων προς νοσοκομεία και φαρμακεία.

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπογραμμίζει ότι: «πρωταρχικός στόχος είναι όλοι οι πολίτες, σε κάθε σημείο της χώρας, να έχουν επαρκή πρόσβαση στο φάρμακο και κατ’ επέκταση στο αγαθό της Υγείας. Παράλληλα ζήτησα από τη φαρμακοβιομηχανία να τηρηθεί η νόμιμη υποχρέωση διατήρησης αποθεμάτων τουλάχιστον 90 ημερών, όπως ορίζει ο νόμος».
Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι του χώρου (φαρμακοβιομηχανία, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) διαβεβαίωσαν τον Υπουργό ότι θα συνεχιστεί ο πλήρης και απρόσκοπτος εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκου.

Έρχονται πληρωμές

Στο μεταξύ στην καταβολή μέρους των οφειλών προς φαρμακοποιούς, ασφαλισμένους και φαρμακευτικές εταιρείες προχωρά ο ΕΟΠΥΥ όπως έγραψε το HealthReport.gr μετά από δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού. (Διαβάστε ΕΔΩ για τις πληρωμές των φαρμακοποιών)

Ειδικότερα σήμερα, Δευτέρα -σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας- 29/6/2015 στις 4μμ πιστώθηκε ποσό ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών. Ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της οφειλής για τις συνταγές του μηνός Μαρτίου.

Επίσης ποσό ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά σε δαπάνες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, βρίσκονται στις τράπεζες και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Παράλληλα εντός του Ιουλίου, όπως είχε προγραμματιστεί διαβεβαιώνει το υπουργείο υγείας, θα υλοποιηθεί η καταβολή ποσού ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ για πληρωμή των φαρμακευτικών εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μπλοκάρει» η τροφοδοσία τροφίμων στα νοσοκομεία! Μετρητά ζητούν οι προμηθευτές

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προς γιατρούς: Εξυπηρετείστε τους ασθενείς χωρίς υπερβολική συνταγογράφηση!

Με το σταγονόμετρο τα φάρμακα στα φαρμακεία! Τι καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

Τι θα γίνει με τα φάρμακα στην περίπτωση Grexit!

Δείτε τι προβλέπει η τελευταία πρόταση των δανειστών για την Υγεία!

«Πάγωσαν» τα νοσοκομεία από τις πολιτικές εξελίξεις! Τι φοβούνται οι εργαζόμενοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button