ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Π.Κουρουμπλής στο HealthReport.gr: «Πως θα λύσουμε το θέμα με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ»!

Σε αναμονή είναι εκατοντάδες γιατροί του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ) να αποφασισθεί τι θα γίνει τελικώς με τις εργασιακές σχέσεις τους με το δημόσιο σύστημα.
Οι γιατροί του ΠΕΔΥ είναι σε αναμονή μετά την απομάκρυνσή τους από το Πρωτοβάθμιο Σύστημα καθώς έπρεπε να διαλέξουν είτε το ιδιωτικό τους ιατρείο είτε το ΠΕΔΥ.

Πολλοί ωστόσο επέστρεψαν στις θέσεις τους έπειτα από δικαστικές αποφάσεις και πλέον αναμένουν τις νέες ρυθμίσεις από την κυβέρνηση της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε από την αρχή είχε διαφωνήσει με τις πρωτοβουλίες του Άδωνι Γεωργιάδη, που έθεσαν τελικώς εκτός συστήματος κοντά στους 2700 γιατρούς οι οποίοι είχαν επιλέξει το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Με βάση το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένει στις αρχές Σεπτεμβρίου το νέο πόρισμα που επεξεργάζεται η νέα επιστημονική ομάδα που ορίσθηκε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ ταυτόχρονα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει ζητήσει όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr, από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επεξεργαστούν ένα σχέδιο για το εργασιακό μέλλον των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Ο ίδιος πάντως ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνει στο HealthReport.gr πως θα επιδιώξει να δοθεί ένα μεσοδιάστημα προσαρμογής στους γιατρούς του ΠΕΔΥ ώστε να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους. «Εγώ θα ήθελα και θα προτείνω να υπάρξει ένα μεσοδιάστημα το οποίο να δοθεί σαν περιθώριο στους γιατρούς του ΠΕΔΥ, ώστε να μπορέσουν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία πριν ενταχθούν πλήρως στο δημόσιο σύστημα. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Πώς να τους ανατρέψουμε έτσι απλά τις εργασιακές τους συνθήκες».

Πάντως εάν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση η πρόταση Κουρουμπλή, με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr, το μεσοδιάστημα αυτό είναι πιθανό να αγγίζει τον έναν χρόνο. Διάστημα ικανό όπως λένε στελέχη της κυβέρνησης στο HealthReport.gr, να μπορέσουν οι γιατροί να τακτοποιήσουν τις φορολογικές και λογιστικές τους εκκρεμότητες για τα ιατρεία τους, αλλά και για να προετοιμάσουν τους ασθενείς τους.

Το μόνο βέβαιον είναι πως η κυβέρνηση της Αριστεράς, εάν δεν την …παρασύρουν οι εκλογές και το σχέδιο πάει πίσω, θα επιμείνει στο σύστημα της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών στο ΠΕΔΥ.
Ταυτόχρονα όμως θα υπάρξουν κανονικά και συνεργασίες με ιδιώτες γιατρούς όπως γίνεται σήμερα με τον ΕΟΠΥΥ. (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Αλλάζουν τα πάντα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν τα πάντα στην ΠΦΥ! Τι θα γίνει με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

ΠΕΔΥ 24ωρο χωρίς…προσωπικό και υλικά! Τι σχεδιάζει ο υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button