ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Π.Πολάκης: «Δεν τα έβρισκαν στη μίζα για τα ασθενοφόρα»! Πόσα αγοράστηκαν σε νέες τιμές

Από το 2008 είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την αγορά νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με διαδικασίες και μίζες που μπλόκαραν συστηματικά την αγορά τους, σύμφωνα με τον αν.υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και προσκόμματα παραδόθηκαν 11 νέα ασθενοφόρα στο Σταθμό του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, που αγοράσθηκαν έπειτα από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Τα νέα ασθενοφόρα θα εξοπλίσουν τους Σταθμούς του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Κατά τον κ.Πολάκη διαδικασία που προηγήθηκε περιλαμβάνει μίζες και πολυετείς καθυστερήσεις.

ΕΚΑΒ

Όπως είπε μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, η τελευταία μαζική προμήθεια ασθενοφόρων πραγματοποιήθηκε το 2004, με κόστος 94.000 € ανά ασθενοφόρο, ενώ περιέγραψε την μακρά και πολυδαίδαλη διαδρομή ενός διαγωνισμού που ξεκίνησε το 2008 και επειδή «κάποιοι δεν τα έβρισκαν στη μίζα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παρέμενε ανολοκλήρωτος. Δείτε ενδεικτικά ΕΔΩ άλλο ένα «μπλοκάρισμα» που είχε προκύψει: «Στον αέρα ο διαγωνισμός για τα 90 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ! Τι απεφάνθη το ελεγκτικό συνέδριο»

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το ένα κομμάτι του διαγωνισμού, που αφορά στην προμήθεια 90 ασθενοφόρων με κόστος 48.000 ευρώ ανά ασθενοφόρο, ενώ προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός για άλλα 115.

Να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός προέβλεπε ότι τα ασθενοφόρα θα αγοράζονταν με κόστος 63.000 ευρώ, γεγονός που δεν δικαιολογούνταν από τις διαφορές στις προδιαγραφές τους κατά το υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πεθαίνοντας στο Αιγαίο χωρίς γιατρό και ασθενοφόρο!

Delivery το…ωραίο ΕΚΑΒ! Πως τα πληρώματα μετά τους ασθενείς μεταφέρουν σεντόνια, πετσέτες και τρόφιμα!

Στον αέρα ο διαγωνισμός για τα 90 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ! Τι απεφάνθη το ελεγκτικό συνέδριο

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button