ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Π.Πολάκης: «Θέμα ημερών η σύλληψη της σπείρας που κλέβει τα νοσοκομεία»! Όλες οι εξελίξεις

Σε επιδημία έχουν μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες οι κλοπές σε δημόσια νοσοκομεία.
Μετά τον Άγιο Σάββα οι κλοπές πολύτιμών μηχανημάτων και εξοπλισμού συνεχίστηκα στα Νοσοκομεία της Λαμίας, του Βόλου αλλά και της Λάρισας. Διαβάστε ΕΔΩ πως ξεκίνησε η επιδημία των κλοπών: «Ψάχνουν και μέσα στο νοσοκομείο για την μυστήρια κλοπή στον Άγιο Σάββα»

Οι υποθέσεις από την πρώτη στιγμή είχαν στρέψει τις αστυνομικές αλλά και υγειονομικές αρχές σε σπείρα που είχε συνεργασία με το «εσωτερικό» του ΕΣΥ, δεδομένου ότι ήταν καλά ενημερωμένη για τις συνθήκες που επικρατούσαν.

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης διαβεβαιώνει ότι σύντομα η υπεύθυνη σπείρα θα πέσει στα χέρια των αρχών, ενώ σημειώνει ότι τα νοσοκομεία όπου έγιναν οι κλοπές θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Αναφέρει επίσης ότι θα αυξηθεί ο έλεγχος με το υπάρχον προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποτραπούν ανάλογα φαινόμενα το επόμενο διάστημα.

Τονίζει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης: «Τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκεται σε εξέλιξη δράση οργανωμένης σπείρας, η οποία διαρρηγνύει κλινικές ή τμήματα δημόσιων νοσοκομείων και υπεξαιρεί συγκεκριμένου είδους ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται καθημερινά και σε ευρεία κλίμακα για την εξέταση ασθενών.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τους διοικητές των νοσοκομείων, έχει εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση των ραντεβού ασθενών, στα πληγέντα νοσοκομεία, αλλά και τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας, με το υπάρχον δυναμικό υπηρεσιών φύλαξης, στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η σύλληψη των μελών της οργανωμένης σπείρας είναι θέμα ημερών.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε πως έγινε η διάρρηξη στο νοσοκομείο Βόλου! Φωτό

Άγρια επίθεση σε εφημερεύοντα ιατρό του ΠΑ.Γ.Ν.Η στην Κρήτη! Τι λέει ο Ιατρικός Σύλλογος

Νέοι αυστηροί έλεγχοι στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για τη συνταγογράφηση! Τι ετοιμάζεται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button