ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Π.Πολάκης κατά Γ.Πατούλη για τη χρηματοδότηση δομών Υγείας από τους Δήμους!

Αφορμή η ρύθμιση που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που είναι ενταγμένο στο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης και προβλέπει την επιχορήγηση των δημόσιων δομών υγείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από διάφορους υγειονομικούς φορείς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστήριξε ότι με τη ρύθμιση αυτή απλά δίνεται η δυνατότητα σε ορισμένους Δήμους που θέλουν να συμβάλουν οικονομικά να μπορούν να το πράξουν.

Όμως ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης είχε ταχθεί κατά τη ρύθμισης αυτής δηλώνοντας ότι επιχειρείται να μεταφερθεί το κόστος των δομών υγείας στους Δήμους της χώρας. Ο κ.Πατούλης είχε ζητήσει να αποσυρθεί άμεσα η ρύθμιση του νομοσχεδίου.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απαντώντας στον πρόεδρό της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη μέσα από το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», καταφέρθηκε με σκληρές κατηγορίες εναντίον του λέγοντας μεταξύ άλλων: «…φαίνεται πως στον καταμερισμό εργασίας που έγινε στη σύσκεψη που έγινε με τον αρχηγό του, τον κ. Μητσοτάκη και τον Ψυχάρη στα γραφεία του ΔΟΛ, πρέπει να ανέλαβε ο Πατούλης να χτυπήσει εμένα και τον Ξανθό, ως επικίνδυνους για την υγεία»

«Σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι, και κάνουν τη τρίχα τριχιά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ.Πολάκης υπογράμμισε ακόμη ότι το νομοσχέδιο που αφορά μεταξύ άλλων στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, θα ψηφιστεί πάση θυσία και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση κατεβάζει ένα νομοσχέδιο του παράλληλου προγράμματος, που παρά τη λυσσώδη προσπάθεια εντός κι εκτός Ελλάδας να μην κατέβει, όχι μόνο κατεβαίνει αλλά και ψηφίζεται αυτή τη βδομάδα.

Κι είναι ένα νομοσχέδιο που προσφέρει ανακούφιση στους ανασφάλιστους, σε χιλιάδες συμπολίτες μας που βρέθηκαν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Και στην περίπτωση αυτή αναφέρθηκε ξανά στον κ.Πατούλη:

«Ο κ. Πατούλης για όλα αυτά δε βρήκε να πει μία κουβέντα, αλλά φαίνεται πως στον καταμερισμό εργασίας που έγινε στη σύσκεψη που έγινε με τον αρχηγό του, τον κ. Μητσοτάκη και τον Ψυχάρη στα γραφεία του ΔΟΛ, πρέπει να ανέλαβε ο Πατούλης να χτυπήσει εμένα και τον Ξανθό, ως επικίνδυνους για την υγεία. Για ποιο λόγο λέει;

Γιατί μετά από αίτημα δήμων δίνουμε το ρόλο σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για κάποιες μικρές δαπάνες, κι αυτές, αν θέλουν και μπορούν. Κάτι που γινόταν και παλιότερα, ενώ τώρα νομιμοποιούνται κινήσεις των δήμων που έχουν δυνατότητα να παρέχουν.
Η κυβέρνηση εγγυάται την περίθαλψη του πληθυσμού, απλά σε αυτές τις συνθήκες δέχεται τη βοήθεια όλων».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button