ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Π.Πολάκης κατά Δικαιοσύνης και Αστυνομίας για τις συλλήψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων!

Ειδικότερα ο Π.Πολάκης με επίσημη πια ανακοίνωσή του, είχε προηγηθεί σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, καταφέρεται κατά τη Δικαιοσύνης αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς όπως λέει αψήφησαν ουσιαστικά κεντρική απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή συνεργασίας με ιδιωτικά συνεργία καθαρισμού στα νοσοκομεία και την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις. Δείτε ΕΔΩ πως έγιναν οι συλλήψεις: «Συλλήψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων για προσλήψεις καθαριστριών!»

Ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στην αστυνομία η οποία προέβη στις συλλήψεις, την κατηγορεί ότι «έδρασε έδρασε σαν το μακρύ χέρι του εργολάβου καθαριότητας», ενώ μιλά για : «βαθύ πρόβλημα, που εντοπίζεται σε τμήμα της Δικαιοσύνης και των Σωμάτων Ασφαλείας και το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την Κυβέρνηση».

Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, η σκληρή ανακοίνωση Πολάκη εκδόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της κεντρικής κυβέρνησης.

Παράλληλα ο κ.Πολάκης σημειώνει ότι η κυβέρνηση γνώριζε: «πως τα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία θίγονται από την απόφαση αυτή θα χρησιμοποιούσαν όλα τα μέσα προκειμένου να την υπονομεύσουν».

Νοσοκομείο Τρικάλων

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, η απόφαση του υπουργείου ενώ εξοικονομεί χρήματα για το δημόσιο σύστημα υγείας και εξασφαλίζει θέσεις εργασίας για καθαρίστριες, το νέο σύστημα προκαλεί αντιδράσεις.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω όλη την ανακοίνωση του Παύλου Πολάκη η οποία σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr έχει και το πράσινο φως του Μεγάρου Μαξίμου:

Σχετικά με την χθεσινοβραδινή σύλληψη της διοικητικής διευθύντριας και του διοικητικού υποδιευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, επειδή προχώρησαν στη σύναψη ατομικών συμβάσεων έργου για τον καθαρισμό του νοσοκομείου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η χθεσινοβραδινή σύλληψη της διοικητικής διευθύντριας και του διοικητικού υποδιευθυντή του νοσοκομείου Τρικάλων από την αστυνομία, η οποία σε επίδειξη υπερβάλλοντος ζήλου έδρασε σαν το μακρύ χέρι του εργολάβου καθαριότητας του τοπικού νοσοκομείου, αναδεικνύει το βαθύ πρόβλημα, που εντοπίζεται σε τμήμα της Δικαιοσύνης και των Σωμάτων Ασφαλείας και το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την Κυβέρνηση.

Θεωρώ αδιανόητο, κεντρικές πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης, οι οποίες εξυγιαίνουν το χώρο της Δημόσιας Υγείας, μειώνουν το δημοσιονομικό κόστος και εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, να βρίσκονται υπό την αίρεση ή την ακύρωση κάποιου δικαστικού λειτουργού, που μπορεί να εκδίδει προσωρινές διαταγές μη εφαρμογής Κυβερνητικών Αποφάσεων, έως τη συζήτηση των κύριων προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κάτι τέτοιο (λόγω της καθυστέρησης έκδοσης απόφασης, η οποία σε πολλές περιπτώσεις φτάνει έως και το ένα έτος), θα σήμαινε ότι το Υπουργείο Υγείας και οι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων, θα παρέμεναν δέσμιοι των ληστρικών συμβάσεων που είχαν υπογράψει οι προηγούμενες διοικήσεις με τα συνεργεία καθαριότητας, τα οποία στο βωμό του μέγιστου κέρδους, παρείχαν στους εργαζόμενους εργασιακές συνθήκες γαλέρας.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι εργαζόμενοι των εργολαβικών συνεργείων παρέμεναν απλήρωτοι για μήνες.
Γνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση της Κυβέρνησης, η οποία ενώ αυξάνει έως και διπλασιασμού τις οικονομικές απολαβές των εργαζομένων και τους παρέχει αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα, παράλληλα εξοικονομεί από τους προϋπολογισμούς του νοσοκομείου άνω των 80 εκατ. ευρώ ετησίως.

Γνωρίζαμε επίσης εξ’ αρχής πως τα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία θίγονται από την απόφαση αυτή θα χρησιμοποιούσαν όλα τα μέσα προκειμένου να την υπονομεύσουν.

Εύλογα λοιπόν περιμένουμε ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, κατανοώντας την ουσία και το δίκαιο της απόφασης αυτής, από την σκοπιά του εργασιακού δικαίου και του δημόσιου συμφέροντος, θα σταθεί συμπαραστάτης και όχι υπονομευτής, απέναντι στην προσπάθεια αυτή.

Περιμέναμε επίσης ότι η Ελληνική Αστυνομία, ως προστάτης του δημόσιου συμφέροντος και όχι ως τοποτηρητής των ατομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων θα είχε χειριστεί ανάλογα την υπόθεση.

Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν, όταν εργαζόμενοι κατέθεταν μηνύσεις εναντίον των εργολάβων για απλήρωτους μισθούς, δεν είχε επιδείξει τον ίδιο ζήλο, που επέδειξε χθες βράδυ, συλλαμβάνοντας κρατικούς υπαλλήλους επειδή εφάρμοσαν νομοθετημένη κυβερνητική πολιτική.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Υγείας θα εφαρμοστεί και θα αναλάβουμε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία κριθεί αναγκαία.
Καλούμε τη Δικαιοσύνη να αποκαταστήσει το κύρος της και την Ελληνική Αστυνομία να λειτουργήσει με βάση το δημόσιο συμφέρον.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Editorial: Οι πραγματικοί ήρωες του ΕΣΥ! Η περίπτωση του Νοσοκομείου Τρικάλων

Σχετικά Άρθρα

Back to top button