Η φωνή του ασθενούςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΡευΜΑζήν: Διαδικτυακό σεμινάριο για ασθενείς με ρευματικά νοσήματα, στην εποχή του covid-19

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, γονέων, κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα ΡευΜΑζήν, στο πλαίσιο της ευθύνης της για την έγκυρη ενημέρωση των Ασθενών με Ρευματικά Νοσήματα, θα πραγματοποιήσει ένα ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο (Webinar) τη Δευτέρα 27 Απριλίου, στις 18:00.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα αναλυθούν τα βασικά στοιχεία για τη λοίμωξη του covid-19 από την κα Ε. Καταξάκη, Ρευματολόγο, MD, MSc, PhD, Διευθύντρια ΕΣΥ, ΓΝ «Θριάσειο», Ελευσίνα, Αντιπρόεδρο Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε.

Ο κ. Δ. Βασιλόπουλος, Ρευματολόγος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., Β’ Παθολογική Κλινική και Ομώνυμο Εργαστήριο, Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», Αθήνα, Πρόεδρος Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε., θα αναφερθεί στους ρευματοπαθείς ασθενείς και στη λοίμωξη του κορονοϊού.

Για την εμπειρία του Αττικού Νοσοκομείου αναφορικά με τον covid-19 θα κάνει λόγο ο κ. Δ. Μπούμπας, Καθηγητής ΠαθολογίαςΡευματολογίας, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Διευθυντής Δ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Η κα Μ. Τραχανά, Παιδίατρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ρευματολογίας Α.Π.Θ., Υπεύθυνη Παιδιατρικού Ανοσολογικού και Ρευματολογικού Κέντρου Αναφοράς, Α’ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Γ.Ν.Θ «Ιπποκράτειο», Θεσσαλονίκη, θα αναφερθεί στη διαχείριση της λοίμωξης από τα παιδιά με ρευματικά νοσήματα.

Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνουμε, η Ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά τους ομιλητές ιατρούς που, μέσα σε αυτή την εξαιρετικά απαιτητική περίοδο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και θέλησαν να βοηθήσουν και να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους. Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Pfizer Hellas.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button