Ειδήσεις Υγείας

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια

Υπολογίζεται ότι η νόσος είναι τρεις φορές πιο συχνή στις γυναίκες ενώ η αιτία εκδήλωσης της παραμένει άγνωστη. Όμως όπως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας όσο πιο γρήγορα διαγνωστεί τόσο καλύτερα για τον ίδιο τον ασθενή αφού έτσι είναι δυνατόν να περιοριστούν σημαντικά οι βλάβες στις αρθρώσεις.

Μάθετε ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια της ρευματοειδούς αρθρίτιδας:

Πόνος

Ο πόνος των αρθρώσεων είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα. Το κύριο χαρακτηριστικό του είνα ότι εκδηλώνεται συμμετρικά ενώ μπορεί να επηρεάσει και τα δύο χέρια και τους δύο καρπούς.

Δυσκαμψία

Η δυσκαμψία κυρίως τις πρωινές ώρες νωρίς το πρωί, που διαρκεί από τριάντα λεπτά έως δύο ώρες είναι ένα άλλο σύμπτωμα που αναφέρεται συχνά. Και παρόλο που μερικές φορές προκαλεί σύγχυση ότι μπορεί να είναι τραυματισμός, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ρευματολόγο αν ο πόνος είναι ανεξήγητος.

Οίδημα

Το πρήξιμο στα χέρια, τους καρπούς και τα πόδια, μπορεί να είναι ένα σημάδι της φλεγμονής που συνοδεύει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μπορεί επίσης να δείτε υγρό στα γόνατα και τους αστραγάλους.

Ανεξήτητη κόπωση

Το αίσθημα κόπωσης μπορεί να προκληθεί από πολλές χρόνιες ασθένειες, αλλά όταν εξεταστεί στο πλαίσιο των άλλων συμπτωμάτων, η κούραση στους ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορεί να είναι συντριπτική και μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί καταλήγουν να πηγαίνουν στο γιατρό.

Μούδιασμα στα χέρια

Ένα σύμπτωμα της νόσου αν και είναι παρόμοιο με το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι μούδιασμα στον καρπό και τα χέρια ενώ η κατάσταση αυτή είναι π[ιο έντονη το βράδυ. Πολλές φορές η ΡΑ διαγιγνώσκεται λανθασμένα ως σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button