ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ριζικές αλλαγές στις ειδικότητες! Δείτε όλη την υπουργική απόφαση

Ριζικές αλλαγές στις ειδικότητες της ιατρικής προωθούνται με υπουργική απόφαση η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και προέκυψε έπειτα από εισήγηση του ΚΕΣΥ.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται εδώ και καιρό οι νέοι γιατροί αλλά και οι φοιτητές της ιατρικής, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλάζει τις ειδικότητες που μπορεί να αλλάξουν ακόμη και τις επιλογές των νέων γιατρών για το επαγγελματικό τους μέλλον. Διαβάστε ΕΔΩ όλα για τις αλλαγές που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: “Αλλάζουν τα πάντα στις ειδικότητες ιατρικής! Τι προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ”

Η υπουργική απόφαση περιλαμβάνει τις νέες εξειδικεύσεις που μεταξύ άλλων είναι στην επείγουσα ιατρική αλλά και στην Διαβητολογία, και στην γενετική ιατρική. Δείτε ΕΔΩ για τη Διαβητολογία: “Θεσμοθετείται η εξειδίκευση της Διαβητολογίας! Ποιοι θα μπορούν να τη λαμβάνουν”

Ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) καθηγητής Κώστας Μάρκου έχει υπογραμμίσει ότι με τον τρόπο αυτό επικαιροποιούνται όλα τα προγράμματα εκπαίδευσης των νέων γιατρών σε κάθε ειδικότητα με πρόσθετες ώρες εκπαίδευσης, αλλά και συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία θα πρέπει να τα ακολουθούν όλα τα νοσοκομεία που δίνουν ειδικότητα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα κάθε νοσοκομείο και κάθε κλινική ουσιαστικά ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα με αποτέλεσμα κάθε γιατρός να έχει και διαφορετική εκπαίδευση ανάλογα με το νοσοκομείο που βρίσκεται.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάστε όλες τις αλλαγές στις ειδικότητες στην υπουργική απόφαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμες οι Ομάδες Εργασίας για αλλαγές σε 45 ειδικότητες! Τι θα εισηγηθούν

Τα πάνω κάτω στις επιστημονικές εταιρείες φέρνει νομοσχέδιο του υπ.Υγείας! Όλες οι αλλαγές

Πως θα «κουρευτούν» τα ιατρικά συνέδρια! Όλες οι αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας

Πως θα λειτουργούν τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Όλες οι πληροφορίες

Ξεκινούν τα αναδρομικά κουρέματα στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών! Πόσα θα χάσουν

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button