ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Ρολά για την κλινική ”Κυανούς Σταυρός”. Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Στο αμήν έχει φτάσει η κατάσταση στο ιδιωτικό θεραπευτήριο ”Κυανούς Σταυρός” με τους εργαζόμενους να κάνουν λόγο για μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας.

 
Όπως καταγγέλλουν, τα τελευταία 5 χρόνια η εργοδοσία της κλινικής δεν καταβάλλει κανονικά την μισθοδοσία ενώ τις τελευταίες ημέρες διεκόπη και η πρακτική των «έναντι», κάτι που συμβαίνει σε πολλές ιδιωτικές κλινικές.

 

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων,Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων «η κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επιδεινωθεί αφού ακόμα και τα έναντι έχουν κοπεί Επιπρόσθετα το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται απομάκρυνση γιατρών και ασθενών, εντείνοντας την αγωνία των εργαζομένων για κλείσιμο της κλινικής και οριστικό χάσιμο των δεδουλευμένων».

 

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν 4 τρίωρες στάσεις εργασίας στις 11, 12,18 και 19 Φεβρουαρίου με 2 παραστάσεις στο υπουργείο εργασίας ενώ για την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία, με παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία της κλινικής.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button