ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ρυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ! Τι φέρνει το παράλληλο πρόγραμμα

Ειδικότερα μετά την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην κατάθεση του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης, οι ρυθμίσεις φθάνουν επιτέλους στη Βουλή και αναμένεται να συζητηθούν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου αλλά και την Παρασκευή το μεσημέρι στη Βουλή στις συνεδριάσεις των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Μορφωτικών Υποθέσεων.

Το περιβόητο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης, περιλαμβάνει κυρίως διατάξεις του υπουργείου Υγείας μεταξύ αυτών και τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Όπως διαβεβαίωσε και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ), οι ρυθμίσεις του παράλληλου προγράμματος φέρνουν την εξομοίωση των μισθών των υπηρετούντων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στον ΕΟΠΠΥ, με τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Παράλληλα όσοι γιατροί απομακρύνθηκαν με τον νόμο Γεωργιάδη, επειδή κλήθηκαν να διαλέξουν μεταξύ του δημόσιου συστήματος και του ιδιωτικού τους ιατρείου, θα μπορούν να επιστρέψουν στο σύστημα αρκεί να δεχθούν εργασιακές σχέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Διαβάστε ΕΔΩ όλο το νομοσχέδιο του παράλληλου προγράμματος που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ με κάθε λεπτομέρεια: «Το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ!».

Άλλωστε ο Ανδρέας Ξανθός είχε διαμηνύσει στους γιατρούς του ΠΕΔΥ που ήθελαν να επιστρέψουν στο δημόσιο σύστημα ότι έπρεπε να επιλέξουν. Δείτε ΕΔΩ τι είχε πει: «Υπ.Υγείας για γιατρούς ΠΕΔΥ: Ή μένετε ή φεύγετε! Όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου»

Το ωράριο των γιατρών του ΠΕΔΥ

Και μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να έχει ανακοινώσει ότι το ΠΕΔΥ θα λειτουργεί έως τις 10 το βράδυ αλλά αυτό δε φαίνεται να μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Κάτι που άλλωστε παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ.

Την ώρα που η Ομοσπονδία έθεσε ξανά ότι το ωράριο των γιατρών ΕΣΥ είναι πρωινό και 7ωρο, ο Ανδρέας Ξανθός υποχρεώθηκε να παραδεχτεί πως όλα είναι στα …χαρτιά. Ο Υπουργός ανέφερε στους γιατρούς ότι στην παρούσα φάση γίνεται …απλή καταγραφή του υπάρχοντος προσωπικού.

Και …ρευστό στους απολυμένους;

Από την άλλη πάλι είναι πιθανό το υπουργείο Υγείας να χρειαστεί να καταβάλει χιλιάδες ευρώ στους γιατρούς που δεν επαναπροσέλαβε παρότι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια. Ειδικότερα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ τέθηκε και το ζήτημα των γιατρών της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) που ενώ έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα, η αντίστοιχη ΥΠΕ δεν τους επανατοποθετεί.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου επεσήμαναν στον Υπουργό ότι στους εν λόγω γιατρούς αντιστοιχεί αποζημίωση 300 ευρώ ως ποινική ρήτρα για κάθε μέρα μή απασχόλησής τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button