ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σάλος από την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ! Η αποκάλυψη του HealthReport.gr και η διάψευση Κατρούγκαλου

Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση ότι επιστρέφει ο καρδιοχειρουργός στον Ευαγγελισμό που είχε πιαστεί στα πράσα με φακελάκι.

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα τραγελαφικά περιστατικά δεν έχουν εκλείψει από το ΕΣΥ. Την αποκάλυψη ότι επιστρέφει ο καρδιοχειρουργός που είχε πιαστεί με φακελάκι στον Ευαγγελισμό είχε κάνει στις 23 Ιουνίου το HealthReport.gr αλλά ο τότε αρμόδιος υπουργός Γ.Κατρούγκαλος είχε σπεύσει να εκδώσει ανακοίνωση διάψευσης, θέλοντας προφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
Έγραφε τότε το HealthReport.gr :

Επιστρέφουν στις θέσεις τους στα δημόσια νοσοκομεία οι επίορκοι γιατροί που είχαν απομακρυνθεί από το σύστημα με διαθεσιμότητα ή με αναστολή καθηκόντων λόγω κάποιου παραπτώματος.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr, το τελευταίο διάστημα άρχισε να διαφαίνεται και στα νοσοκομεία η επίπτωση από το νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος προβλέπει την επιστροφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων που είτε ήταν σε διαθεσιμότητα είτε είχαν απομακρυνθεί προσωρινά για άλλους λόγους.

Μ αυτά και μ αυτά όμως το τελευταίο διάστημα άρχισαν σιγά σιγά να επιστρέφουν και επίορκοι γιατροί σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Και το πρόβλημα είναι ότι με βάση τη διαδικασία, τους δίνεται ένα διάστημα ενός μηνός να ελεγχθούν εκ νέου από τα πειθαρχικά συμβούλια των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), πριν ληφθεί η τελική απόφαση για την απομάκρυνση τους ή όχι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, η διαδικασία έχει παγώσει καθώς τα πειθαρχικά συμβούλια των ΥΠΕ δεν έχουν ορισθεί ακόμη! Μάλιστα όπως έλεγε πηγή στο HealthReport.gr, οι επικεφαλής των ΥΠΕ αναμένουν ακόμη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ορίσει τα μέλη των πειθαρχικών η οποία έχει δεσμευτεί πως θα το πράξει το επόμενο διάστημα.

(διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ με το οποίο είχε αποκαλύφθεί το θέμα: «Απίστευτο: Επιστρέφουν με νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες»)

Ο τότε υπουργός Γ.Κατρούγκαλος είχε αναφέρει σε νέα του εγκύκλιο ότι έστω κι αν δεν έχουν συγκροτηθεί τα πειθαρχικά συμβούλια, οι επίορκοι γιατροί δεν επιστρέφουν στις θέσεις τους. (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ με την κατ επείγουσα εγκύκλιο που είχε εκδώσει ο κ.Κατρούγκαλος).

Ωστόσο η επιστροφή του καρδιοχειρουργού στον Ευαγγελισμό δεν αποτελεί ένα απλό …παράπτωμα στο συνολικό «μαύρο» ΕΣΥ. Αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους γιατρούς συνηθίζουν να παίρνουν φακελάκι από τους ασθενείς, απλά να συνεχίζουν να το παίρνουν.

Άλλωστε αποδεικνύεται ότι το σύστημα τελικά δεν είναι ικανό να παραδειγματίσει ώστε να επέλθει επιτέλους η πολυπόθητη κάθαρση στα νοσοκομεία. Σε μια εποχή μάλιστα που οι ασθενείς και δεν έχουν και δεν πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο: Επιστρέφουν με νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Πανικός στην κυβέρνηση για την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ! Νέα επείγουσα εγκύκλιος Κατρούγκαλου

EDITORIAL: Όταν το ντροπιαστικό φακελάκι ζει και βασιλεύει και με ΣΥΡΙΖΑ…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button