Πολιτική Υγείας

Σάλος από τις αποκαλύψεις στο νοσοκομείο Ξάνθης! Κόντρα για τα επικίνδυνα υλικά (ΦΩΤΟ)

Ο κ.Αδαμίδης μιλώντας πριν λίγες ημέρες σε συνέδριο ασθενών είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες για τις συνέπειες από τα επικίνδυνα υλικά με τους ασθενείς και ειδικά νεογέννητα μωρά να αιμορραγούν από τα χαλασμένα προϊόντα.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης
διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθεί εάν αληθεύουν οι καταγγελίες. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος γιατρός πριν λίγα χρόνια είχε καταγγείλει πως σε βρέφη χρησιμοποιούνταν επικίνδυνα υλικά και ειδικά κλιπς με αποτέλεσμα να βρεθεί κατηγορούμενος στα πειθαρχικά ανεξάρτητα εάν στη συνέχεια αθωώθηκε.

Όμως ο διοικητής του νοσοκομείου της Ξάνθης Αθανάσιος Πάσχου
κατηγορεί τον γιατρό πως ψεύδεται και πως κάνει ανυπόστατες καταγγελίες εμπλέκοντας μάλιστα και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην υπόθεση.

Όπως σημειώσει σε ανακοίνωσή του: «Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου σε έκτακτη συνεδρίασή του που συνήλθε σήμερα 14/11/2014 στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι ιατροί του Νοσοκομείου (Διευθυντές Κλινικών – Τμημάτων κ.α.), ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και η Πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, προκειμένου να αξιολογήσουν τις ανυπόστατες αναφορές του ιατρού κ. Δ. Αδαμίδη (Διευθυντή Παιδιατρικής κλινικής Νοσοκομείου Ξάνθης) σε πρόσφατο συνέδριο, καταδικάζει την απαράδεκτη συμπεριφορά του συγκεκριμένου ιατρού η οποία ουδόλως

ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα και απαξιώνει συλλήβδην το έργο των συναδέλφων του που εργάζονται με αυτοθυσία και φιλότιμο για την παροχή υψηλού επιπέδου Υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες. Στην ως άνω σύσκεψη κλήθηκε να παραστεί ο κ. Αδαμίδης ο οποίος εκτάκτως απουσίαζε.

Το σύνολο του προσωπικού (ιατροί, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό) του Νοσοκομείου εξεπλάγη από τα αναφερθέντα στην ομιλία του εν λόγω ιατρού και τις καταδικάζουν ως ανυπόστατες, κακόβουλες και συκοφαντικές αφού δεν αφορούν τη σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου που λειτουργεί υποδειγματικά και αξιολογήθηκε το 2014 εντός των πέντε καλύτερων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της κατηγορίας του».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) πάντως διά στόματος του προέδρου τους Δημήτρη Βαρνάβα
υποστηρίζουν τον γιατρό Δημήτρη Αδαμίδη και εξηγούν σε ανακοίνωσή τους: «ο Δημ. Αδαμίδης, Διευθυντής Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Ξάνθης και μέλος στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, μίλησε σε συνέδριο ασθενών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και αναφέρθηκε στο ιστορικό μιας υπόθεσης με ελαττωματικά υλικά από την οποία κινδύνεψαν παιδιά, ενώ ο ίδιος ταλαιπωρήθηκε για μεγάλο διάστημα εξαιτίας των διώξεων που υπέστη επειδή είχε το θάρρος να καταγγείλει την υπόθεση δημοσίως.

Εντέλει, ενώ το πειθαρχικό συμβούλιο της 4ης ΔΥΠΕ τον απήλλαξε από κάθε κατηγορία, φαίνεται πως η υπόθεση έχει στοιχειώσει και κάθε αναφορά σ΄ αυτήν ξεκινά νέο γύρο ταλαιπωρίας για τον Δημήτρη Αδαμίδη. Διερωτόμαστε: -Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ακούει για πρώτη φορά ότι τα Νοσοκομεία της χώρας έχουν πλημμυρίσει από κακής ποιότητας υλικά, προερχόμενα κυρίως από ασιατικές χώρες;

-Ακούει για πρώτη φορά ότι πολλές φορές στα Νοσοκομεία δεν υπάρχουν ούτε καν αυτά τα κακής ποιότητας υλικά και οι γιατροί βρίσκονται σε απόγνωση, αδυνατώντας να παράσχουν υπηρεσίες στους ασθενείς τους; -Ακούει για πρώτη φορά ότι τα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας παρέχουν χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες, ενώ αμείβονται πολύ ακριβότερα από την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας; Προς τι λοιπόν η εντολή διενέργειας ΕΔΕ για βασιμότητα γεγονότων για τα οποία βοά η ελληνική κοινωνία; Προφανώς για να σταλεί μήνυμα προς οιονδήποτε τολμά να διαμαρτυρηθεί δημοσίως. Ο Δημήτρης Αδαμίδης είναι ένας αφοσιωμένος και ανιδιοτελής γιατρός και η ΟΕΝΓΕ τον στηρίζει ανεπιφύλακτα. Καλούμε λοιπόν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εγκαταλείψει σκέψεις για πιθανή δίωξη του γιατρού και ν΄ ασχοληθεί σοβαρά με την τραγική πραγματικότητα των δημόσιων Νοσοκομείων που εμφανίζουν τεράστια οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα, ενώ η στελέχωσή τους έχει πέσει κάτω από κάθε όριο ασφαλούς λειτουργίας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button