ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σάλος στους γενικούς γιατρούς για την απονομή τίτλου ειδικότητας σε ανειδίκευτους γιατρούς του ΠΕΔΥ!

Και αυτό διότι με ειδική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο απονέμεται ο τίτλος ειδικότητας του Γενικού Γιατρού σε γιατρούς χωρίς ειδικότητα του ΠΕΔΥ.

Πρόκειται για ένα θέμα που πρώτο αποκάλυψε το HealthReport.gr και αναφέρεται στο άρθρο 27 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ως Γενικοί Γιατροί εντάσσονται στο ΕΣΥ οι γιατροί χωρίς ειδικότητα του ΠΕΔΥ!»

Με το άρθρο 27 του νομοσχεδίου οι γιατροί που δεν είχαν πάρει ειδικότητα και είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, εντάσσονται ως γενικοί γιατροί στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ προκειμένου να επέλθει η ενοποίηση των εργασιακών σχέσεων του ιατρικού προσωπικού του ΠΕΔΥ, όπως τουλάχιστον είναι η επιχειρηματολογία του υπουργείου Υγείας.

γιατροί

Όμως οι Γενικοί Γιατροί μέσω του επίσημου επιστημονικού τους οργάνου, της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής, μιλούν για «αυθαίρετη απονομή τίτλου Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής χωρίς εκπαίδευση».

Μάλιστα με επιστολή της στους υπουργούς Ξανθό και Πολάκη η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής θυμίζει ότι: «αρκετοί προκάτοχοι σας προσπάθησαν στο παρελθόν να κάνουν το ίδιο που επιχειρείτε και εσείς σήμερα, ανεπιτυχώς.
Οι συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ακύρωσαν όλες τις προσπάθειες των Ελληνικών Κυβερνήσεων».

Οι Γενικοί Γιατροί μέσω της επιστημονικής τους Ένωσης προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη στην περίπτωση που δεν αποσυρθεί το άρθρο.

«Σας καλούμε όπως αποσύρετε άμεσα την αυθαίρετη ρύθμιση, που θα «εξυπηρετήσει» συγκεκριμένη μερίδα ιατρών, ιατρών προνομιούχων επί σειρά ετών, που πρόσφατα κλονίστηκε η θέση τους… Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε με όλα τα νόμιμα μέσα» σημειώνουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους προς τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Όλες οι προθεσμίες του υπ.Υγείας

Γιατροί και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας! Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου

Πότε θα παίρνουν μετάθεση γιατροί και οδοντίατροι των άγονων περιοχών! Όλες οι προϋποθέσεις

Ξεκινούν «ηλεκτρονικά ραντεβού» για το ΠΕΔΥ! Πως θα βρίσκουμε γιατρό

Σχετικά Άρθρα

Back to top button