ΔιαβήτηςΕιδήσεις Υγείας

Σακχαρώδης διαβήτης: Τα βότανα που μετριάζουν τα συμπτώματα

Η διατροφή, εκτός από την έλλειψη σωματικής άσκησης αλλά και την παχυσαρκία φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του σακχαρώδη διαβήτη. Την ίδια στιγμή όλο και νεότερες επιστημονικές μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ορισμένα βότανα βοηθούν ώστε να μειωθούν έως και 27% οι πιθανότητες εκδήλωσης της ασθένειας.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια είναι εκείνα τα βότανα, που περιορίζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη, ή τον καταπολεμούν αποτελεσματικά.

Βασιλικός

Σε μια μικρή επιστημονική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 40 άτομα με διαβήτη τύπου-2, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που καταναλώνουν βασιλικό μείωσαν τα επίπεδα της γλυκόζης νηστείας στο αίμα τους κατά περίπου 17,6%. Επιπλέον, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους μετά την κατανάλωση ενός γεύματος μειώθηκαν κατά 7,3%.

Κανέλα

Το αρωματικό αυτό φυτό δεν ανεβάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, αλλά το αντίθετο. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από διαπιστώθηκε ότι μετά από μόλις 40 ημέρες, ένας τύπος κανέλας που ονομάζεται Cinnamomum aromaticum ή cassia βρέθηκε ότι μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα κατά σχεδόν 30%.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να την αποθηκεύσει στο ήπαρ.

Μαντζουράνα

Θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά και αποτελεσματικά «αντιδιαβητικά» βότανα. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Τζόρτζια των ΗΠΑ, μετά από μελέτη για τα βότανα στα σούπερ μάρκετ. Έχει πολύ ισχυρή δράση στηνπαρεμπόδιση της γλυκοζυλίωσης των πρωτεϊνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σακχαρώδης διαβήτης: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button