ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σαρωτικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας! Οι αντιδράσεις και τα σενάρια

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει με νομοσχέδιο που έρχεται ο υπουργός Υγείας για τον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας τον ΕΟΠΥΥ.
Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, ο Βασίλης Κικίλιας θα εντάξει σε αυτό το νέο νομοσχέδιο  αλλαγές σε επίπεδο Διοίκησης που θα αφορούν τόσο στη θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου, όσο και στο ΔΣ.

Αλλαγές στη Διοίκηση

Ειδικότερα οι ίδιες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr αποκαλύπτουν ότι δύο είναι τα βασικά σενάρια που θα επιλεγούν για την κεφαλή του ΕΟΠΥΥ.

Σενάριο 1:

Το πρώτο σενάριο αναφέρει ότι με έναν νομικό τρόπο απομακρύνεται από τη θέση του Προέδρου ο Βασίλης Πλαγιανάκος και τη θέση του αναλαμβάνει η νυν αντιπρόεδρος Θεανώ Καρποδίνη. Στην περίπτωση αυτή θεωρείται πιθανό να ορισθεί και δεύτερος Αντιπρόεδρος στον ΕΟΠΥΥ.

Σενάριο 2:

Το δεύτερο σενάριο που περιγράφουν κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr λέει ότι αφαιρούνται οι περισσότερες αρμοδιότητες από τον Πρόεδρο του Οργανισμού και μεταφέρονται στην νυν Αντιπρόεδρο Θεανώ Καρποδίνη η οποία θα έχει και τον απόλυτη ευθύνη των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ που αποτελεί άλλωστε και το βασικό θέμα για τον φορέα.

Αλλαγές όμως αναμένεται να έχουμε μέσω του νομοσχεδίου και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, όπως επιμένουν αξιωματούχοι στο HealthReport.gr.
Ο υπουργός Υγείας προτίθεται να αλλάξει τη σύνθεση του ΔΣ ορίζοντας ως μέλη πρόσωπα από τον επιστημονικό χώρο και όχι μόνο εκπροσώπους φορέων που υπάρχουν σήμερα.

Αναστάτωση για αλλαγές σε στελέχη

Στο μεταξύ όμως οι φημολογούμενες αλλαγές μέσω του νομοσχεδίου έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στα στελέχη και τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ. Και αυτό διότι φαίνεται ότι διαρρέονται πληροφορίες από την οδό Αριστοτέλους, όπως υπογραμμίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης στο HealthReport.gr, που μιλούν για αλλαγές και στο μόνιμο στελεχιακό δυναμικό του Οργανισμού.

Άγνωστο βέβαια πως μπορούν να γίνουν οι αλλαγές αυτές από το υπουργείο Υγείας, καθώς αρμόδιο για τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ είναι το ΔΣ.

Βέβαια οι κακές γλώσσες αναφέρουν επίσης στο HealthReport.gr ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος για την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στον Οργανισμό που θα ελέγχουν το σύστημα και βέβαια και τα 5,5 δις ευρώ που διαχειρίζεται ο ΕΟΠΥΥ.

Εξάλλου από τις πρώτες ημέρες αλλαγής της κυβέρνησης, κολοσσός εταιρία είχε προσληφθεί για να ελέγξει τα οικονομικά του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Αποκλειστικό: Διεθνής εταιρεία επιχειρηματικών συμβούλων μπαίνει στη δημόσια Υγεία! Όλες οι πληροφορίες»

Όπως και να χει, οι όποιες αλλαγές αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κικίλιας: Ξεκινά σε τρία νοσοκομεία η πιλοτική εφαρμογή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

Ξεκινά ο διάλογος υπουργείου Υγείας με ιδιώτες για διαγνωστικά μηχανήματα στα δημόσια νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας για αλλαγές σε νοσοκομεία, προσλήψεις, ΕΚΑΒ και ΣΔΙΤ! Τι αποφασίσθηκε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button