ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σαρωτικοί έλεγχοι και στην ΕΣΔΥ για την υπόθεση Novartis! Τι ψάχνουν οι ελεγκτές

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών οργάνων θα βρεθεί και η ΕΣΔΥ, καθώς όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, οι οδηγίες που έχουν δοθεί σε κυβερνητικό επίπεδο είναι να ξεσκονιστούν όλα τα αρχεία της σχολής για να διαπιστωθεί με τι τρόπο υπήρχε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρεία.

Υψηλόβαθμες πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr πως τα κλιμάκια των ελέγχων έχουν ξεκινήσει ήδη να εξετάζουν αρχεία και δεδομένα, αφού η Σχολή βρίσκεται σε πολλές περιπτώσεις να έχει συνεργασθεί με πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην Υπόθεση Novartis και τα οποία αναφέρονται στη δικογραφία.

Αυτό που αναζητούν οι αρχές είναι την πιθανή διαδρομή του μαύρου χρήματος και εάν έχουν δοθεί κονδύλια για εκδηλώσεις, προκειμένου να δωροδοκηθούν στελέχη της πολιτικής ή αξιωματούχοι του δημοσίου.

Άλλωστε με βάση και τη δικογραφία, σε πολλές περιπτώσεις άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση, κατηγορούνται πως αξιοποιούσαν εκδηλώσεις οι οποίες υπερτιμολογούνταν ώστε να μπορέσουν να προκύψουν χρήματα και να δοθούν σε πρόσωπα που επηρέαζαν το σύστημα.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, γίνονται διασταυρώσεις λογαριασμών υψηλόβαθμων προσώπων με τιμολόγια που έχουν κοπεί από την εταιρεία. Εξάλλου πρόσφατα ανασύρθηκαν και όλα τα αρχεία από τον ΕΟΦ, οπότε και οι διασταυρώσεις που γίνονται θεωρούνται ιδιαιτέρως αξιόπιστες. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: “Αιφνίδια «εισβολή» ελεγκτών στον ΕΟΦ για την υπόθεση Novartis! Αποκλειστικές πληροφορίες”

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως η ΕΣΔΥ με βάση και το καταστατικό της, είναι σχολή που συνεργάζεται επίσημα με το υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναζητούνται κι άλλοι γιατροί που συνεργάσθηκαν με τη Novartis! Ποιες χρονιές εξετάζονται

Ξεκινά ο “πόλεμος” στη Βουλή για τη Novartis! Όλα τα σενάρια

Υπ.Υγείας για Novartis: Πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα από τη ζημιά του δημοσίου! Τι δήλωσε για τους γιατρούς

Παρασκήνια: Επί ποδός οι φαρμακευτικές μετά το χτύπημα του Ρουβίκωνα στη Novartis!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button