ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σαρωτικοί έλεγχοι σε ιδιωτικές κλινικές για υπερχρεώσεις στον ΕΟΠΥΥ! Τι εξετάζουν οι ελεγκτές

Στο μικροσκόπιο της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, της υπηρεσίας ελέγχου δαπανών υγείας του ΕΟΠΥΥ, μπαίνουν σταδιακά όλες οι ιδιωτικές κλινικές με εντολή της ίδιας της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει ήδη τις τελευταίες εβδομάδες και αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, σημειώνουν οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr.

Οι ελεγκτές της ΥΠΕΔΥΦΚΑ εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια τις χρεώσεις που κάνουν οι κλινικές στους ασθενείς και συνεπώς και στον ΕΟΠΥΥ, καθώς υπήρχαν καταγγελίες ότι δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα με τον Οργανισμό που προβλέπουν τη διάθεση συγκεκριμένων κλινών αλλά και τη μη επιπλέον χρέωση των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που αποτέλεσαν και την αρχή των συστηματικών ελέγχων, ασθενείς ενώ πήγαιναν για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές με τη διαβεβαίωση ότι δε θα χρειασθεί να πληρώσουν επιπλέον, βρίσκονταν τελικώς με αναβαθμισμένο κρεβάτι χωρίς να το θέλουν λόγω έλλειψης τετράκλινου. Έτσι αναγκάζονταν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, παρότι η σύμβαση ιδιωτικών κλινικών και ΕΟΠΥΥ δεν προβλέπει κάτι αντίστοιχο.

Οι πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν επίσης ότι η εντολή που έχουν λάβει οι ελεγκτές είναι να ξεσκονίσουν όλα τα οικονομικά των κλινικών για να διαπιστώσουν τι έχουν πράξει τους τελευταίους μήνες, αλλά και να επιβάλουν τσουχτερά πρόστιμα όπου κρίνουν ότι υπάρχει παρατυπία.

Πάντως δεν αποκλείεται οι αυστηροί έλεγχοι να γίνονται και στο πλαίσιο της πίεσης που επιχειρείται να ασκηθεί από την κυβέρνηση στις ιδιωτικές κλινικές, ώστε να επέλθει το …απαραίτητο κούρεμα στις χρεώσεις και συνεπώς στη συνολική δαπάνη για νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα.
Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά τι χάνουν οι κλινικές από τις δαπάνες του 2018: «Άγριο κούρεμα στα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ! Τι χάνουν γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά»

Και επειδή για νοσηλείες στις ιδιωτικές κλινικές τα κονδύλια φέτος είναι κουρεμένα κατά πολύ, δεν αποκλείεται άμεσα να ξεκινήσουν και οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση των χρεώσεων στον ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσουχτερά πρόστιμα σε γιατρούς που εξετάζουν δωρεάν ασθενείς από την εφορία! Όλες οι πληροφορίες

Με λιγότερα χρήματα ΕΟΠΥΥ και Νοσοκομεία για το 2018! Πόσο κουρεύονται

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αυτά τα 110 εκατ. ποιος θα τα πάρει; Πως θα μοιρασθούν τα κονδύλια με τις νέες συμβάσεις

Πόσα χάνουν οι γιατροί ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ το 2018 από την τσέπη τους! Αναλυτικά παραδείγματα

Παρασκήνια: Όταν στον ΕΟΠΥΥ τους πιάνουν οι τσιγκουνιές…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button