ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

“Σαρώνει” η εφορία τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Και απλήρωτοι και φορολογημένοι

Στο πόδι είναι τις τελευταίες ημέρες οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καθώς διαπίστωσαν στην πράξη πια, ότι θα πρέπει να καταβάλουν υψηλά ποσά ως φορολογία εισοδήματος για χρήματα όμως που δεν εισέπραξαν ποτέ από τον Οργανισμό.

Ειδικότερα κατά την περσινή χρονιά ο ΕΟΠΥΥ παρακράτησε περίπου έξι μήνες από τα χρήματα που επρόκειτο να καταβάλει στους γιατρούς για επισκέψεις ή εξετάσεις που πραγματοποίησαν σε ασφαλισμένους.

γιατροί ΕΟΠΥΥ

Πρόκειται ουσιαστικά για χρήματα που οφείλονται στους γιατρούς αλλά δεν καταβλήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ.

Όμως η φορολογία προκύπτει από τιμολόγια που κόπηκαν και όχι από αυτά που εξοφλήθηκαν. Αποτέλεσμα είναι να πρέπει τώρα οι γιατροί να πληρώσουν τα …σπασμένα.

Άλλωστε όπως σημειώνει και η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου: “Λόγω καθυστερημένης έκδοσης Υπουργικής απόφασης για την παράταση της σύμβασης των ιατρών κατά το έτος 2015, οι θεράποντες ιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν πληρώθηκαν το Β’ εξάμηνο του περσινού έτους, παρόλο που υποχρεώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ, λόγω της κείμενης νομοθεσίας, να εκδώσουν όλα τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών για το 2015, συμπεριλαμβανομένου και του ανείσπρακτου 10%.”

Παρότι στο παρελθόν είχε ζητηθεί εξαίρεση για τις περιπτώσεις αυτές, τελικώς οι γιατροί δεν τη γλίτωσαν.
Αναμένονται πάντως επίσημες αντιδράσεις τόσο από την Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ όσο και από Ιατρικούς Συλλόγους.

Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες δε σταματούν να χτυπούν τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας πολλών γιατρών σε Συλλόγους, προκειμένου να υπάρξουν αντιδράσεις για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Νέοι περιορισμοί στις διαγνωστικές εξετάσεις! Δείτε τι κόβεται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button