ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σαρώνει το ΣΔΟΕ τα διαγνωστικά εργαστήρια Χριστουγεννιάτικα! Έκτακτοι έλεγχοι για εξετάσεις και παραπεμπτικά

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι ελέγχου ειδικά σε μικρά εργαστήρια προκειμένου να βρεθούν τυχόν παραβάσεις.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr, τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας κάνουν αντιπαραβολές στοιχείων, ώστε να διαπιστώσουν εάν υπάρχει συμμετοχή ασθενούς από παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ που δεν ταιριάζει με την απόδειξη. Στις περιπτώσεις αυτές τα πρόστιμα πέφτουν βροχή και σε πολλές περιπτώσεις έχουν ξεπεράσει και τα 500 ευρώ.

Άλλωστε είχε δοθεί σχετική εντολή από το υπουργείο Οικονομικών για τους ελέγχους εδώ και μερικούς μήνες. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά τι προβλέπεται: «Αρχίζουν οι έλεγχοι για αποδείξεις στα ιατρεία! Τι πρόστιμα θα επιβάλλονται»

Ενδεικτικό μάλιστα των στοχευμένων ελέγχων που έχουν ξεκινήσει είναι το γεγονός ότι μπαίνουν στα ιατρεία και ζητούν να μπουν στο πρόγραμμα του ΕΟΠΥΥ (edapy), σε τυχαία παραπεμπτικά ζητώντας και τις σχετικές αποδείξεις.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί μπορεί να μην χρεώσουν τη συμμετοχή στον ασθενή ή να την εισπράξουν με έκπτωση λόγω γνωριμίας ή συγγένειας, κόβοντας όμως τη δωρεάν απόδειξη ή τη μειωμένη.

Και στις περιπτώσεις αυτές οι ελεγκτές είναι αμείλικτοι, αναφέρουν παθόντες στο HealthReport.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως αμείβονται οι γιατροί στο εξωτερικό και πως στην Ελλάδα! Οι νέες κουρεμένες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ που άναψαν φωτιές

Αλλάζει ο χάρτης των Υγειονομικών Περιφερειών! Όλες οι πληροφορίες

Με λιγότερα χρήματα ΕΟΠΥΥ και Νοσοκομεία για το 2018! Πόσο κουρεύονται

Στα κάγκελα οι Γενικοί Γιατροί για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Πόσο κουρεύονται οι αμοιβές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button