ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Σαρώνουν» τα σχολεία για την ιλαρά! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Τα κρούσματα μέρα με την ημέρα αυξάνονται και με βάση την τελευταία επίσημη καταγραφή αγγίζουν τα 215.
Ο φόβος εστιάζεται κυρίως στα σχολεία όπου είναι πιθανό από ένα κρούσμα η νόσος να επεκταθεί σε μεγάλη μερίδα του μαθητικού πληθυσμού.
Γι αυτό και τις τελευταίες ημέρες οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα σχολικά συγκροτήματα προκειμένου να καταγραφούν πιθανά κρούσματα ιλαράς.

Η καταγραφή είναι καθημερινή καθώς το εκπαιδευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα οι Διευθυντές των σχολείων είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τις περιφέρειες για το αν υπάρχουν παιδιά που νόσησαν.

Ήδη άλλωστε έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία της χώρας η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό των παιδιών. Διαβάστε ΕΔΩ τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας για την ιλαρά: «Κόκκινος συναγερμός στο υπ.Υγείας για Ιλαρά στη χώρα μας! Συστάσεις για άμεσο εμβολιασμό»

Παρά την ανησυχία, φαίνεται ότι προς ώρας ο ιός ελέγχεται καθώς δεν έχει εμφανιστεί σε μεγάλες μαθητικές κοινότητες αλλά κυρίως σε παιδιά στη Νότια Ελλάδα και κυρίως σε πληθυσμούς Ρομά.

Παρ αυτά οι υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να επισημαίνουν πως πρέπει όλα τα παιδιά να εμβολιαστούν δεδομένου ότι φέτος ο συνδυασμός με την εποχική γρίπη μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιλαρά και εμβολιασμός: Όλες οι οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπ. Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button