Ειδήσεις Υγείας

Σας έπιασε πονόδοντος και λείπει ο γιατρός σας;Υπάρχει λύση!

Η γραμμή εκτάκτων οδοντιατρικών περιστατικών λειτουργεί για 21η συνεχόμενη χρονιά για τον μήνα Αύγουστο και έχουν εξυπηρετηθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 20.000 πολίτες. Οι ασθενείς προκειμένου να πληροφορηθούν ποιος οδοντίατρος εργάζεται στην περιοχή τους, μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής 210- 3821109
, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΣΑ,www.Osanet.gr .
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Υφαντής
επισημαίνει ότι ”η λειτουργία της γραμμής εντάσσεται στην προσπάθεια για συνεχή παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης και βασίζεται στη εθελοντική συνεργασία των οδοντιάτρων – μελών”. Να σημειωθεί ότι οι 200 Οδοντίατροι που θα εργασθούν τον μήνα Αύγουστο, καλύπτουν όλες τις περιοχές του λεκανοπεδίου. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής εξέδωσε μερικές χρήσιμες οδηγίες σε περίπτωση που έχουμε ξαφνικό πονόδοντο ή συμβεί κάποιο ατύχημα και πάθουμε ζημιά στα δόντια μας και δεν έχουμε άμεση πρόσβαση σε οδοντίατρο:
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
1) Πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές σας, επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας ώστε να περιορίσετε το ενδεχόμενο εκτάκτων περιστατικών.
2) Μην ξεχάσετε να βάλετε στις αποσκευές σας την οδοντόβουρτσα σας.
3) Προσοχή στα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, τις εξερευνήσεις, τις αναρριχήσεις σε δέντρα και βράχους. Συχνά καταλήγουν σε σπασίματα και απώλεια μπροστινών δοντιών.
4) Εάν εξαιτίας κάποιου ατυχήματος , τα δόντια φύγουν από την θέση τους, διατηρείστε την ψυχραιμία σας.Αν απλά έχουν αλλάξει θέση πιέστε τα να έλθουν στην αρχική τους θέση και επισκεφθείτε τον πλησιέστερο οδοντίατρο.
5) Αν έχουν φύγει από το στόμα, φυλάξτε τα σε φυσιολογικό ορό, γάλα ή σάλιο και επειγόντως πηγαίνετε σε οδοντίατρο.
6) Μετά τις διακοπές επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας για την αποκατάσταση των διαφόρων προβλημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button