ΆρθραΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Σαφάρι ΕΟΦ στα φάρμακα! Μπλόκο σε εξαγωγές για τις ελλείψεις

Τα προβλήματα τροφοδοσίας είχαν επισημάνει από την πρώτη στιγμή οι φαρμακοποιοί οι οποίοι έβλεπαν τα ράφια τους να γεμίζουν με το σταγονόμετρο.
Και αυτό διότι 10 κουτιά ήταν η παραγγελία τους, ένα έφθανε τελικά στο φαρμακείο τους.

Μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι πράγματι ορισμένες εταιρείες τροφοδοτούσαν με πολύ λιγότερα σκευάσματα την αγορά με συνέπεια να παρατηρούνται ελλείψεις.
Έτσι έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργείου υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΦ απαγορεύτηκε η εξαγωγή 25 φαρμάκων ώστε να προστατευθεί η ελληνική αγορά.

Στο μεταξύ όμως ξεκίνησαν και οι εντατικοί έλεγχοι από τον ΕΟΦ σε όλα τα σημεία διακίνησης φαρμάκων ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες της φαρμακευτικής αγοράς που …συμβάλουν στο άδειασμα των ραφιών.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών (ΣΦΕΕ και ΠΕΦ) προκειμένου να ελέγχεται η αλυσίδα διακίνησης των σκευασμάτων.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν επίσης πως έχουν υπάρξει και …έντονοι διάλογοι προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα όσοι …παρέκκλιναν της ορθής τροφοδοσίας της αγοράς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button