Πολιτική Υγείας

Σεμινάρια για γιατρούς που αναζητούν εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Η οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την Ιατρική κοινότητα. Ειδικά για τους νεότερους γιατρούς το πλήγμα είναι εξαιρετικά ισχυρό καθώς,εκτός από το γεγονός ότι οι τις οικονομικές τους απολαβές έχουν πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, επηρεάζονται άμεσα οι δυνατότητες της επαγγελματικής τους εξέλιξης και εκπαίδευσης.
Όλο και περισσότεροι Έλληνες γιατροί αναζητούν ευνοϊκότερες ευκαιρίες εκπαίδευσης και εργασίας στο εξωτερικό με σκοπό να επιστρέψουν κάποια στιγμή και να προσφέρουν στην πατρίδα τους τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία που απέκτησαν. Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποιήσε η “MeDynamic” σε συνεργασία με το “Hellenic Medical Forum” της Αγγλίας, περίπου 2 στους 3 Έλληνες γιατρούς έχουν σκεφτεί ή έχουν μπει ενεργά στη διαδικασία να αναζητήσουν λύσεις εργασίας στο εξωτερικό (ηλικίες 18-30, δείγμα 391 ατόμων, Μέσα: Social Networks, SurveyMonkey.com) και ειδικότερα σε χώρες με σημαντική παράδοση στην Ιατρική, όπως η Αγγλία. Ο οργανισμός “MeDynamic Consultancy Group” (medynamic.co.uk) δημιουργήθηκε από Έλληνες γιατρούς που εργάζονται πολλά χρόνια στην Αγγλία και διαθέτουν πολύτιμη εμπειρία και άριστη γνώση του βρετανικού συστήματος.
Συνεχίζουμε τη δραστηριότητας του οργανισμού μας στην Ελλάδα με 2 ακόμα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Ιατρική Εργασία και Ειδικότητα στην Αγγλία» που θα πραγματοποιηθούντην 21η Ιουνίου 2014, στο ξενοδοχείο Best Western Ilissia Hotel στην Αθήνα, στις 11.00 πμ και την 22η Ιουνίου 2014 στο ξενοδοχείο Queen Olga στη Θεσσαλονίκη, στις 11.00 πμ. Στα σεμινάρια θα υπάρχει αντιπρόσωπος Άγγλων recruiters του NHS για άμεση επιλογή υποψηφίων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button