Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Σεξυπνία: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις όπου άνδρες ή γυναίκες επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις όταν κοιμούνται και την άλλη ημέρα δεν θυμούνται τίποτα από το προηγούμενο βράδυ.

Το φαινόμενο ονομάζεται Sexsomnia (σεξυπνία) και συμπεριλαμβάνεται στις διαταραχές του ύπνου. Μέχρι πρότινος οι ειδικοί πίστευαν ότι το εν λόγω φαινόμενο είναι σπάνιο αλλά διαψεύστηκαν καθώς πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι είναι πολύ συχνότερο.

Μελέτες που έγιναν από Καναδούς επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το 8% των ατόμων που έχουν διαταραχές ύπνου και οι οποίοι παρακολουθούνται στενά σε Κέντρα Διαταραχών Ύπνου, παρουσιάζουν και σεξυπνία. Μάλιστα, το ποσοστό στους άνδρες ανέρχεται στο 11% ενώ στις γυναίκες είναι 4%.

Βάση των παρατηρήσεων των ειδικών η πλειοψηφία των πασχόντων από αυτή τη διαταραχή έχουν μια φυσιολογική ερωτική ζωή όταν φυσικά δεν κοιμούνται. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι υπνοβάτες του σεξ είναι κυρίως άνδρες. Έτσι γεννάται το ερώτημα πως αντιμετωπίζουν οι γυναίκες τις συνέπειες της πάθησης των συντρόφων τους.

%cf%83%ce%b5%ce%be

 

 

 

 

 

 

Έτσι το πιο ανησυχητικό για τους ειδικούς είναι οι περιπτώσεις εκείνες, όπου ο «υπνοβάτης» µπορεί να γίνει βίαιος µε την σύντροφό του. Σημείωσαν μάλιστα ότι υπήρξαν περιπτώσεις βιασμού στις οποίες ο κατηγορούμενος αθωώθηκε αφού επικαλέστηκε ότι έπασχε από τη διαταραχή της σεξυπνίας.

Υπάρχει λύση;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η πάθηση αυτή μπορεί να αντιμετωπισθεί με ψυχοθεραπεία καθώς και με παράλληλη χορήγηση αντικαταθλιπτικών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button