Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Σεξ από το πρώτο ραντεβού: Τι λένε οι ειδικοί;

Μάλιστα το αιώνιο ερώτημα που απασχολεί άνδρες και γυναίκες είναι αν μπορούν να κάνουν σεξ ή να περιμένουν. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την ιστοσελίδα γνωριμιών μόνο το 6% των ανδρών περιμένουν να κάνουν σεξ αμέσως μετά το πρώτο ραντεβού.

Δείτε όμως τι υποστηρίζουν από την πλευρά τους οι ειδικοί!

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sex Research τo σεξ από το πρώτο ραντεβού βλάπτει μακροπρόθεσμα τη σχέση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται μελέτη από το Πανεπιστήμιο Brigham Young των ΗΠΑ η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερο για τα ζευγάρια να μην κάνουν σεξ αμέσως μόλις γνωρίζονται.

Το ποσοστό αυτών που κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού δεν μεταβάλλεται σημαντικά ανά ηλικία. Και αυτό επειδή ένα 13% στις ηλικίες 20-24 κάνει σεξ από το πρώτο ραντεβού και ένα 11% στις ηλικίες 35-39.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα από τα ζευγάρια δεν παρουσίαζε χαμηλούς δείκτες ικανοποίησης, ασχέτως πότε είχαν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή και πόσο καιρό έχει διαρκέσει η σχέση.

Παράλληλα, οι ερευνητές δεν αναζήτησαν τα αίτια πίσω από τη σχέση σεξ και ικανοποίησης, αλλά στάθηκαν στην απλή παρατήρηση των στατιστικών δεδομένων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button