Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Σεξ και αλκοόλ: Σε ποια ποσότητα επηρεάζει τη στύση;

Όλο και περισσότερες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ένα ποτηράκι κρασί ή ένα ωραίο κοκτέιλ μπορεί να σας χαλαρώσει να σας κάνει να αισθανθείτε πιο σέξι, όμως η υπερβολική κατανάλωση επηρεάζει τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών!

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Mayo Clinic, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί συνήθη αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας. Όσο αυξάνεται η ποσότητα αλκοόλ που κυκλοφορεί στο αίμα, μειώνεται η ικανότητα του εγκεφάλου να ανταποκριθεί σε σεξουαλικά ερεθίσματα.

Οι ειδικοί δηλώνουν κατηγορηματικά ότι το οινόπνευμα επιδρά άμεσα σε μέρη του νευρικού συστήματος που παίζουν ρόλο-κλειδί στη σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό. Και αυτό γιατί το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα και ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα αγγειοτενσίνης, ορμόνη που συνδέεται άμεσα με τη στυτική δυσλειτουργία.

imagehandler-ashx

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο μεταξύ μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι το 11% των χρηστών του αλκοόλ ήταν πιθανότερο να έχουν προβλήματα οργασμού. Οι άνδρες δυσκολεύονταν στην εκσπερμάτωση, ενώ οι γυναίκες χρειάζονται πολύ περισσότερα ερεθίσματα για να έχουν οργασμό, από τις γυναίκες που είχαν πιεί λίγο ή καθόλου.

Σε γενικές γραμμές 1 με 2 ποτά την ημέρα δεν φαίνεται ότι επηρεάζουν τα ανδρικά προσόντα. Πάντως για να κρατήσετε τη σημαία ψηλά το καλύτερο θα ήταν να αποφεύγετε τις υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button