Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Σεξ και εμμηνόπαυση: Πως θα μπείτε στο «παιχνίδι»

Ενδεικτική είναι μια μελέτη για τη σεξουαλική συμπεριφορά ενηλίκων που έγινε σε πανεθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ  και βρέθηκε ότι το 23% των γυναικών ηλικίας 57-85 ετών δεν έβρισκε το σεξ απολαυστικό. Από αυτές τις γυναίκες, το 64% (ή το 15% του συνόλου των γυναικών που έλαβαν μέρος στην έρευνα) δήλωσε προβληματισμένο λόγω αυτής της έλλειψης απόλαυσης. Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, 5% των γυναικών στις ΗΠΑ δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό και το ποσοστό ήταν υψηλότερο σε γυναίκες ηλικίας 45 έως 64, καθώς και σε γυναίκες ηλικίας άνω των 65.

Όπως γράφει η δρ Τζένιφερ Ε. Πότερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η κατάσταση αυτή οφείλεται σε σωματικές αλλαγές, όπως η μείωση της ροής αίματος στα γεννητικά όργανα, η ελάττωση της ύγρανσης του κόλπου και η μειωμένη αντίδραση στην αφή.

Μάθετε τι να κάνετε για να μπείτε ξανά στο «παιχνίδι»

Επισκεφθείτε τον γιατρό σας, κάντε ένα γενικό τσεκ απ και αντιμετωπίστε τυχόν ιατρικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν. Η γενική κατάσταση της υγείας σας μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας υγεία.

Γυμναστείτε

Κάντε ασκήσεις πυελικού εδάφους. Αυτές αυξάνουν τη ροή του αίματος στα τοιχώματα του κόλπου και ενδυναμώνουν τους μυς της περιοχής. Εάν δεν τις γνωρίζετε, μη διστάσετε να ρωτήσετε το γυναικολόγο σας.

Κόψτε το κάπνισμα.

Δώστε σημασία στην υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. Αποφύγετε προϊόντα που μπορούν να σας δημιουργήσουν ερεθισμούς, όπως αφρόλουτρα κ.ά.

Μιλήσετε με το σύντροφό σας ώστε να βρείτε από κοινού το δρόμο για να προχωρήσετε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button