Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Σεξ και πόνος στη μέση: Ποια είναι η ιδανική στάση;

Μεταξύ άλλων ο πόνος στη μέση δημιουργεί προβλήματα και στην ερωτική ζωή. Αυτό οφείλεται στις ψυχολογικές και σωματικές διαταραχές, που έχουν σαν αποτέλεσμα την αποφυγή της ερωτικής δραστηριότητας, η οποία, όμως, όταν γίνεται με ειδικές οδηγίες, βοηθάει τόσο την συναισθηματική ισορροπία, όσο και την μείωση του πόνου, λόγω της αγχολυτικής της επίδρασης.

«Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να σπάσει: πόνος – φόβος – άγχος – αποτυχημένο σεξ – αύξηση άγχους – επιδείνωση πόνου» εξηγεί ο Δρ Γιώργος Γουδέβενος Φυσιοθεραπευτής, ειδικός στη Μηχανική της Σπονδυλικής Στήλης και των Αρθρώσεων (manual medicine), επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Σημαντικές έρευνες πάνω στο θέμα αυτό έχουν γίνει από μεγάλα Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, με ειδικούς που εμπλέκονται στη μείωση αυτού του προβλήματος. Στο βιβλίο του καθηγητή ορθοπαιδικής σπονδυλικής στήλης Αλέξανδρου Χατζηπαύλου «Σπονδυλική Στήλη», βρίσκουμε αναφορές σε ειδικές συμβουλές – οδηγίες και καθοδήγηση για κάθε είδους πόνου στη μέση, καθώς και ειδικές θέσεις – στάσεις, που θα διευκολύνουν την ερωτική δραστηριότητα».

Η εν λόγω μελέτη στηρίζεται στον καθηγητή ψυχολογίας Edward McCoy στο Dallas University Clinic και αφορά σε ενδελεχή ανάλυση λύσεων για τον πόνο στην Οσφύ και στον Αυχένα. Άλλη έρευνα στον Καναδά από τον καθηγητή εμβιομηχανικής σπονδυλικής στήλης Stuart McGill στο Πανεπιστήμιο Waterloo στο Ontario Καναδά, μας δίνει σημαντικές λύσεις στο πρόβλημα αυτό.

Οι κατηγορίες πόνου που μπορεί να διαχειριστεί το ζευγάρι είναι:

Περίοδοι έντονου παροξυσμού πόνου (οξεία φάση). Περίοδος ηπιότερου πόνου, δηλαδή χρόνιος πόνος, αλλά όχι πολύ δυνατός.
Το σημαντικό είναι ότι για να δοθεί λύση, πρέπει το ζευγάρι να συζητήσει μαζί με τον ειδικό, ώστε να γίνει συνειδητή προσπάθεια και από τους δύο.

Τι να προσέξετε

Ήρεμη και ρομαντική ατμόσφαιρα, που αυξάνει τον αισθησιασμό, χωρίς στην αρχή να είναι άμεσος ο στόχος επίτευξης του σεξ (όχι απαραίτητα στο σπίτι). Αυτό θα σας χαλαρώσει, θα μειώσει τα επίπεδα του στρες της αποτυχίας, καθώς και τον πόνο.
Η κατανόηση του συντρόφου αποτελεί μεγάλο όπλο επιτυχίας του στόχου σας.

Η τακτική εφαρμογή των τεχνικών να είστε σίγουροι ότι θα αποδώσουν.
Οι πόνοι αφορούν στα προβλήματα που επιδεινώνονται με την κάμψη του κορμού, άρα αποφεύγονται οι καμπτικές θέσεις.
Αφορούν στα προβλήματα που επιδεινώνονται με την έκταση του κορμού, άρα αποφεύγονται οι εκτατικές θέσεις.

«Να θυμάστε, καταλήγει ο ειδικός  ότι κάθε πρόβλημα είναι μία ευκαιρία. Η νέα σας σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι καλύτερη από την παλαιά, καθώς θα πρέπει να μάθετε να εκφράζεστε ερωτικά με ποικίλους τρόπους. Θα πρέπει να ξεκινήσετε αργά και να αυξήσετε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα σταδιακά. Αποφύγετε να μένετε στην ίδια στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιδιώξτε να αλλάζετε συχνά στάση. Όμως προσοχή, μην αφήσετε το σεξ να υποβάλει την πλάτη σας σε αφύσικες καταπονήσεις. Κάντε αυτήν την προσπάθεια μαζί και να θυμάστε ότι οι αποτυχημένες προσπάθειες για ερωτική έκφραση δε σημαίνουν αποτυχία της σχέσης σας»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button