Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Σεξ με ή χωρίς προκαταρκτικά: Τι διαλέγουν οι γυναίκες;

Αρχική > Ειδήσεις Υγείας > Σεξ με ή χωρίς προκαταρκτικά: Τι διαλέγουν οι γυναίκες;

Τα προκαταρκτικά θεωρούνται από τους επιστήμονες ως απαραίτητο «ζέσταμα» καθώς θέτουν σε εγρήγορση όλες τις αισθήσεις.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα προκαταρκτικά τονώνουν την ψυχολογία ώστε να μειωθούν οι όποιες αναστολές προκειμένου το ζευγάρι να απολαύσει τον έρωτα.

Σε μελέτη που δημοσιεύεται στην στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν άλλη άποψη. Συγκεκριμένα ρώτησαν 2.360 γυναίκες διαφόρων ηλικιών πόσο συχνά καταφέρνουν να φτάσουν στην κορύφωση όταν κάνουν σεξ με το σύντροφό τους, πόσο χρόνο αφιερώνουν στα προκαταρκτικά και πόσο χρόνο διαρκεί κατά μέσο όρο η σεξουαλική επαφή.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους η δυνατότητα επίτευξης του οργασμού συνδέεται άμεσα με τη χρονική διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, όχι όμως με τη διάρκεια των προκαταρκτικών.

Μεγαλύτερη σημασία έχει η διάρκεια και η ποιότητα της ίδιας της σεξουαλικής πράξης παρά τα προκαταρκτικά”, δήλωσε ο καθηγητής Στούαρτ Μπρόντι ο οποίος , ήταν ο επικεφαλής της μελέτης αυτής.

Ωστόσο μια ακόμη άλλη μελέτη από το ερευνητικό Κέντρο της Πράγας που πραγματοποιήθηκε σε άνδρες και γυναίκες απέδειξε ότι ο χρόνος που χρειάζεται να διαρκούν τα προκαταρκτικά, ώστε να διεγερθεί ένας άνδρας ή μια γυναίκα, είναι περίπου 10 λεπτά.

Χρυσή τομή

Εντούτοις επειδή δεν γίνονται όλες οι σεξουαλικές επαφές στις ίδιες συνθήκες, ούτε οι ανάγκες του κάθε ατόμου είναι πάντα οι ίδιες, είναι σημαντικό για το ζευγάρι να είναι ευέλικτο και να προσαρμόζει τις σεξουαλικές του πρακτικές στις εκάστοτε προσωπικές τους επιθυμίες. Στο πλαίσιο αυτό η “χρυσή τομή” του χρόνου των προκαταρκτικών κυμαίνεται στα 15 περίπου λεπτά.

Εξηγώντας τους λόγους που οι άνδρες προσπερνούν τα προκαταρκτικά ως κύρια αιτία θεωρείται το γεγονός πως έχουν ένα πιο γρήγορο κύκλο επιθυμίας και διέγερσης. Δηλαδή οι άντρες περνούν γρηγορότερα από τον ερεθισμό στη στύση και στον οργασμό, τη στιγμή που μια γυναίκα πρέπει να λιπανθεί πρώτα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button