Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Σεξ με τον πρώην: Μήπως είναι κακή ιδέα;

Έτσι αναπόφευκτα μπαίνει και το θέμα σεξ. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για το θέμα αυτό; Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Social and Clinical Psychology, απέδειξε ότι το σεξ με το πρώην έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ψυχολογία τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών!

Κατά τη διάρκεια της μελέτης οι ερευνητές ρώτησαν τους συμμετέχοντες εάν διατήρησαν επαφή με τον/την πρώην από τη στιγμή του χωρισμού και εάν έκαναν σεξ κατά το διάστημα αυτό. Ρώτησαν επίσης τους συμμετέχοντες πώς ένιωθαν για τη σχέση τους με τον/την πρώην, εάν βίωναν συναισθήματα δυσφορίας και κατά πόσο είχαν αποδεχτεί ότι ο γάμος τους έχει τελειώσει.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων (ποσοστό 82,5%) δήλωσαν πως διατηρούσαν επαφή με τον/την πρώην σύζυγο και ποσοστό 21,9% δήλωσαν ότι έχουν κάνει σεξ με τον πρώην από τότε που χώρισαν. Τα ποσοστά λοιπόν δείχνουν ότι είναι αρκετά συχνό να διατηρούνται επαφές –και μάλιστα σεξουαλικές– μετά το χωρισμό.

Βάση των αποτελεσμάτων της ίδιας έρευνας όσοι είχαν αποδεχτεί ότι ο χωρισμός είναι οριστικός, δεν παρατηρήθηκαν διαφορές ως προς την ψυχολογική κατάσταση ανάμεσα σε όσους έκαναν σεξ με τον πρώην και σε όσους δεν διατήρησαν τις ερωτικές επαφές. Από την άλλη εκείνοι που δεν είχαν αποδεχτεί το χωρισμό, κάνοντας σεξ έτρεφαν μεγαλύτερες ελπίδες για επανασύνδεση.

Βλάπτει την υγεία η επιστροφή στα παλιά

Την ίδια στιγμή νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι σχέσεις με τους «πρώην» μας φορτίζουν με αρνητικά συναισθήματα εφόσον ξεκινά κάτι με αρνητικό πρόσημο.Για το λόγο αυτό οι επιστήμονες προτείνουν να αποφεύγεται η επιστροφή στους «πρώην» φέρνοντας στη μνήμη τους λόγους για τους οποίους χωρίσαμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι top λόγοι που μια γυναίκα δεν έχει όρεξη για σεξ!

Μαθήματα «σεξολογίας» από τους ειδικούς! Δείτε τι συμβουλεύουν

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button