Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Σεξ στα φωναχτά ή στο αθόρυβο; Υπέρ και κατά

Μπορεί οι γυναίκες να θεωρούνται ότι κάνουν περισσότερη φασαρία στο σεξ αλλά από ότι δείχνουν άλλες έρευνες και οι άνδρες δεν πάνε πίσω…

Πάντως νεότερες έρευνες έδειξαν ότι όσο πιο ανεμπόδιστα λειτουργεί κανείς κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής τόσο αυξάνεται ο βαθμός εμπιστοσύνης μεταξύ των συντρόφων. Και αυτό γιατί ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών υποκρίνεται στην ερωτική απόλαυση.

Ενδεικτικό είναι μια στις έξι γυναίκες παραδέχονται ότι αναστενάζουν κατά τη διάρκεια του σεξ για να «βοηθήσουν» τον σύντροφό τους να φτάσει στην κορύφωση, ενώ ποσοστό που αγγίζει το 87% δήλωσαν ότι παράγουν κάθε είδους ήχους για να τονώσουν την αυτοπεποίθηση του συντρόφου τους.
Άλλες πάλι ισχυρίζονται πως φωνάζουν για να καταπολεμήσουν τη βαρεμάρα, την κούραση ή τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Μήπως το αθόρυβο είναι το καλύτερο;

Οι απόψεις των ειδικών διίστανται! Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κλίβελαντ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μη λεκτική επαφή ανάμεσα στα ζευγάρια και οι ήχοι που παράγουν κατά τη διάρκεια του σεξ βοηθούν τόσο στην ικανοποίηση και των δύο συντρόφων, όσο και στη δημιουργία ισχυρών δεσμών.
Από την άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior κατέστησε σαφές πως η επικοινωνία στο σεξ είναι απαραίτητο συστατικό του καλού σεξ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button