Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Σεξ στο νερό: Πέντε λόγοι για να πείτε «όχι»

Μπορεί να αποτελεί την top ερωτική φαντασίωση αλλά οι ειδικοί δηλώνουν κατηγορηματικά ότι οι ερωτικές επαφές στο νερό εγκυμονούν κινδύνους.

Μάθετε τους πέντε κυριότερους λόγους για να το αποφύγετε.

Λοίμωξη από μύκητες ή ουρολοίμωξη

Το χλώριο και άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του νερού της πισίνας ή του υδρομασάζ επηρεάζουν το pH στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, εξουδετερώνοντας ωφέλιμα βακτήρια που προστατεύουν από τις λοιμώξεις.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Τα χημικά του νερού καταπολεμούν διάφορα μικρόβια, όχι όμως ιούς και βακτήρια που μεταδίδουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι προφυλάξεις είναι λοιπόν απαραίτητες εάν ένας εκ των δύο συντρόφων έχει διαγνωστεί με κάποιο ΣΜΝ.

Εξανθήματα

Τα βακτήρια που υπάρχουν στο νερό μπορεί να προκαλέσουν ένα τύπο θυλακίτιδας (pseudomonas folliculitis) που χαρακτηρίζεται από την έντονη φαγούρα και την εμφάνιση μικρών κόκκινων εξανθημάτων. Αν και η θυλακίτιδα υποχωρεί από μόνη της μέσα σε μερικές ημέρες, η ενόχληση είναι σημαντική και φυσικά περιττή.

Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

Είναι πιο εύκολο να φύγει το προφυλακτικό κάτω από το νερό, ενώ παράλληλα το χλώριο του νερού μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των προφυλακτικών από λάτεξ.

Ερεθισμός

Το νερό εξουδετερώνει τη φυσική λίπανση των γεννητικών οργάνων, αυξάνοντας τις τριβές και τον κίνδυνο ερεθισμών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button