ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σεπτέμβρης με Σαλμά στην Εξεταστική! Τι θα παρουσιασθεί

Οι τιμές των αρθροσκοπήσεων που καθορίστηκαν πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με βάση τις καταγγελίες του αν.υπουργού Υγείας Π.Πολάκη, υπερχρέωσαν τον ΕΟΠΥΥ, θα μπουν στο στόχαστρο μετά το τέλος Αυγούστου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας όταν ο Π.Πολάκης κατήγγειλε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς της ΝΔ, είχε κατορθώσει να υπερτιμολογήσει μία συγκεκριμένη ιατρική πράξη/εξέταση αρθροσκόπησης 1500 ευρώ, όταν η σημερινή τιμή που δόθηκε είναι 150 ευρώ.

Κατά τον Παύλο Πολάκη στην υπόθεση είχε εμπλακεί το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) που έδωσε και την ευνοϊκή τιμή στη συγκεκριμένη εξέταση, την οποία μάλιστα- κατά τον αν.υπουργό- πραγματοποιούσε μόνο ο Μάριος Σαλμάς στο ιατρείο του. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Άγριος πόλεμος Πολάκη-Σαλμά για τις τιμές στις αρθροσκοπήσεις! Όλες οι αποφάσεις που άναψαν φωτιές»

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής έχουν ήδη συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και τις αποφάσεις που «καίνε» και μέλη του τότε ΚΕΣΥ που είχαν δώσει το πράσινο φως για τις υπερτιμολογήσεις των αρθροσκοπήσεων.

Μετά την εξέταση της υπόθεσης των αρθροσκοπήσεων αναμένεται να εξετασθεί λεπτομερώς η υπόθεση των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ και της διανομής διαφημιστικών «πακέτων», ενώ περί τα τέλη του έτους θα ξεκινήσει η συζήτηση για τα φάρμακα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άδωνις στην Εξεταστική για την Υγεία: τι είπε για το Ερ.Ντυνάν! Ένταση και διαπληκτισμοί

Φύλλο και φτερό οι προσλήψεις σε Ντυνάν-ΚΕΕΛΠΝΟ από την Εξεταστική Επιτροπή! Τι αναζητείται

Ψάχνουν κι άλλη «ύποπτη» φαρμακευτική για δωράκια σε γιατρούς! Τι θα παρουσιασθεί στην εξεταστική

Αρθροσκοπήσεις και Ντυνάν στην εξεταστική! Ποια πρόσωπα μπαίνουν στο στόχαστρο

Συστήνονται «ομάδες κρούσης» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική στην Υγεία! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button