ΆρθραΔημοφιλήΡεπορτάζ υγείας

Σε ένα μήνα ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Το μεγάλο «κόλπο» της προκήρυξης. Όλο το παρασκήνιο

Το τρικ για να διορισθεί τελικώς το πρόσωπο που επιθυμεί η κυβέρνηση στη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, φαίνεται πως βρήκε το υπουργείου Υγείας.
Παρότι όλοι ανέμεναν με βάση και τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών, ότι θα αλλάξει ο νόμος που επιβάλει διεθνή διαγωνισμό με κριτήρια για την επιλογή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, τελικώς ο νόμος δεν άλλαξε.

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής προχώρησε τελικώς στην προκήρυξη της θέσης ακολουθώντας όμως μια εξαιρετικά έξυπνη τακτική: τα κριτήρια που ορίζονται στην προκήρυξη είναι τόσο αόριστα και λίγα που στο τέλος μπορεί να επιλεγεί το πρόσωπο της αρεσκείας της κυβέρνησης.
Άλλωστε ο υπουργός Υγείας ξεκάθαρα είχε ανακοινώσει πως θα πρότεινε τον λέκτορα στατιστικής του πανεπιστημίου Πειραιώς Σωτήρη Μπερσίμη για τη θέση αυτή.

Ειδικότερα με βάση την προκήρυξη οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απλά να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ καθώς και διοικητική εμπειρία και κατάρτιση σε διοικητικά ή οικονομικά θέματα υγείας.

Όπως εξηγούσαν στο HealthReport.gr παράγοντες της Υγείας, με τα κριτήρια αυτά ανοίγει η «βεντάλια» των υποψηφίων και η κυβέρνηση μπορεί τελικώς να επιλέξει όποιον επιθυμεί και όχι όποιον έχει τα περισσότερα προσόντα. Άλλωστε τα πολλά προσόντα δε θεωρούνται με βάση την προκήρυξη απαραίτητο στοιχείο ή προϋπόθεση. Ενδεικτικό είναι πως δεν αναφέρεται καν ούτε ένα μεταπτυχιακό.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο νέος πρόεδρος θα λάβει θέση σε περίπου έναν μήνα από σήμερα, αφού μετά το πέρας των 15 ημερών για την υποβολή αιτήσεων, απαιτούνται περίπου 3 ημέρες για να σταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ εκτιμάται πως η κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες και να εκδώσει το ΦΕΚ θα χρειαστεί περίπου 10 ημέρες.

Δείτε παρακάτω την προκήρυξη:

 

νέος πρόεδρος ΕΟΠΥΥ

φωτογραφία 2

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλαγή ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ:ο 40αρης πρόεδρος και ο «κολλητός» αντιπρόεδρος! Όλο το παρασκήνιο (ΦΩΤΟ)

Πως θα διορισθεί ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ετών 40; Ο νέος υποψήφιος που προτάθηκε για τον Οργανισμό

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button