Πολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Στη Βουλή την Πέμπτη ο προτεινόμενος νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου! Όλες οι λεπτομέρειες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αρχική > Ρεπορτάζ υγείας > Στη Βουλή την Πέμπτη ο προτεινόμενος νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου! Όλες οι λεπτομέρειες

Σε ακρόαση από τη Βουλή θα περάσει την Πέμπτη ο προτεινόμενος από το υπουργείο Υγείας νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου, αφού στις 10:00 το πρωί θα βρεθεί στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων η οποία και θα δώσει το πράσινο φως για τον διορισμό του.

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου είναι γιατρός στο επάγγελμα ενώ το όνομά του αποκάλυψε το HealthReport.gr σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ. Διαβάστε ΕΔΩ το βιογραφικό του νέου Προέδρου του ΕΟΦ: «Αποκλειστικό: Νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ ο χειρουργός Δημήτρης Φιλίππου!»

Ο Δημήτρης Φιλίππου

 

 

 

 

Η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής αναμένεται να υποβάλει τον Δημήτρη Φιλίππου σε σειρά ερωτημάτων προκειμένου να έχει άποψη για το πρόσωπο που έχει επιλεγεί ως επικεφαλής του ΕΟΦ. Βέβαια λόγω και την πλειοψηφίας της κυβερνώσας παράταξης δεν αναμένονται εκπλήξεις και ο νέος επικεφαλής του ΕΟΦ πρόκειται να διορισθεί άμεσα. Η θητεία του νέου Προέδρου θα είναι τριετής.

Έρχονται και οι νέοι Αντιπρόεδροι του ΕΟΦ

Μετά τον διορισμό του Δημήτρη Φιλίππου αναμένεται να ανακοινωθούν και οι δύο Αντιπρόεδροι του ΕΟΦ. Η φημολογία πάντως δίνει και παίρνει το τελευταίο διάστημα για τα δύο νέα πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr δύο επιστήμονες έχουν προκριθεί για τις θέσεις: ο ένας είναι ειδικός στα φάρμακα ενώ ο άλλος στα οικονομικά.

Είναι εξάλλου κάτι που φαίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr, να είχε συμφωνηθεί και με τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΦ, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη ενίσχυση στο έργο του Οργανισμού. Άλλωστε το επόμενο διάστημα αναμένεται δύσκολο για τον ΕΟΦ αφού εκτός των άλλων θα πρέπει να εκδοθεί και νέο Δελτίο Τιμών.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι δεσμευμένη και με βάση το νόμο, να εκδόσει τουλάχιστον ένα Δελτίο Τιμών Φαρμάκων. Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr αυτό αναμένεται να ετοιμασθεί εντός του Νοεμβρίου ώστε μετά τις σχετικές διαδικασίες και τις ενστάσεις να τεθεί τον Δεκέμβριο σε εφαρμογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΦ: Υπάρχει επάρκεια στα εμβόλια για την γρίπη!

Δελτίο Τιμών και νέα φάρμακα μέχρι τον Νοέμβριο! Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας

Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων: Η άγρια μάχη στο παρασκήνιο μεταξύ υπ.Υγείας και ΕΟΦ! Ο ρόλος του Μεγάρου Μαξίμου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button